Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Program do tworzenia budynków i map.

Xenov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam do was pytanie, jako że nie jestem najlepszym na świecie grafikiem, potrzebuje waszej opinii i wiedzy. Znacie może jakiś program w którym będę mógł stworzyć budynki,oraz tekstury do mapy? Poza Photoshopem,ktory dla mnie jest zbyt ciężki,a nie mam czasu na nauke -.- // Oczywiście w grafice. Aby Gotowe pliki miały format JPG/PNG itp. 

Opublikowano

Hmm, a co masz dokładnie na myśli pisząc "tworzenie budynków"? Bo to co ja mam w głowie, to grafika 3D - to jedyny sposób, aby stworzyć przestrzenny model budowli, jeżeli o to ci chodzi. Programy do grafiki 3D są jednak ciężkie w obsłudze (przynajmniej w moim odczuciu), to coś zupełnie innego niż "płaska" grafika. Jeśli ci zaś chodzi o grafikę w dwóch wymiarach, to właściwie nie wiem co ci polecić, bo nie sprecyzowałeś pytania. Po co te budynki, gdzie będzie to później wykorzystane, jak dokładne mają to być prace? Rysunki koncepcyjne? Grafika użytkowa? Rysunek techniczny?

Co do tekstur, to jeżeli nie jesteś "najlepszym na świecie grafikiem", to polecam ci poszperanie w sieci i poszukanie gotowych tekstur. Powinieneś znaleźć ich naprawdę mnóstwo bez większego problemu.
Ja od czasu do czasu korzystam z darmowych materiałów znajdujących się na tej stronce, ale nie wiem, czy to jest to, czego szukasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...