Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pakiet obsidian z fiberhostu vs pakiet minecraft 10GB z SoRed - który lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę go kupić ale... to chyba ściema, 64gb ram za 150 zł, podejrzane

CPU bez limitu- przecież nie ma takiego procka co by miał nieskończoną ilość Ghz i rdzeni xD

haczyk jaki tutaj widzę to dysk, który jak na taki serwer jest mały ale...

a po za tym to może być specyfikacja całej maszyny, podzielonej na tyle części ile serwerów w tym pakiecie wykupione :)

mcico-ram.png Pamięć RAM 64 GB mcico-user.png Ilość slotów 999 mcico-engine.png Silniki Wszystkie mcico-lock.png Dostęp do SSH Nie mcico-dysk.png Dysk SSD 5 GB (możliwość dokupienia) mcico-wallet.png Dostępne płatności Przelew Bankowy, SMS, Przekaz Pocztowy, PAYPAL, PAYSAFECARD mcico-ssl.png Certyfikat SSL U nas twoje dane są bezpieczne!

wszyscy co go mieli to polecają ale... no właśnie- mieli czyli już nie mają więc jak to z tym?

a najgorsze jest to że obok tej oferty jest oferta o takiej same cenie tylko że... 8gb ramu :)

z drugiej strony sored.pl bez owijania w bawełnę. wszystko ładnie pokazane- i ts3 do tego :)

polećcie co lepsze? :)

@edit: sored pokazuje łącze a fiberhost nie a więc tutaj może też być haczyk, nieprawdaż?

Opublikowano

Polecam ci sored

Plusy:

-szybka pomoc w razie problemów

-darmowy ts3 i www

-SSH i FTP oraz podstawowe komendy do SSH

-Tutorial jak serwer odpalić

Minusy:

-Czekałem około 2 dni zanim uruhomili serwer(ale oni z góry uprzedzają że może to długo trwać)

Opublikowano

@kapi023: No niby tak ale,,, tam coś mi nie pasuje, a mianowicie to że nie ma metody płatności paysafecard :/ i w tym lepszy jest fiberhost

tak czy inaczej- czekam na kolejny propozycje

Opublikowano

Lepiej weź na SoRED, nie wiadomo jaki haczyk jest na tym fiberze, bo za 150zł nie mozesz zrobić serwera z 1000 graczy online.. A SoRED jest sprawdzony, w dodatku masz ts3

Opublikowano

Witam. Polecam pakiet z FiberHOST. Sam mam tam wykupiony serwer i nie ma zadnych haczyków :)

Opublikowano

Z tego co wiem fiber ma 32gb, nie 64gb.

Wszystko zależy od Ciebie, i jaki serwer tworzysz, kupując od fiberhost nie masz dostępu do plików vpsa.

Najlepszy serwer Wojny Gildii?

Sprawdz! - mc.proCrafters.pl

Opublikowano

SoRED.pl, ponieważ w dodatku dostajesz dostęp do SSH, FTP, oraz darmowy ts3 i serwer WWW.

Opublikowano

Mam dwa serwery na soredzie i naprawdę polecam. Teamspeak 3 i www działają bez zarzutu a o serwerze to już nawet nie wspomnę :) Szybka pomoc ze strony supportu poprzez IRC. Cud miód i orzeszki hehe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...