Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czekanie w webbrowserze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie czy da się zrobić tak, że klikam przycisk i jest cos takiego:

1. Webbrowser1,navigate("strona")

i jak strona sie załaduje to np ( chodzi o to ze czeka z tym 2 krokiem az sie strona do konca zaladuje)

2.textbox1.text = zaladowano

Daje like

Opublikowano

Jest event: onwebbrowserdocumentcompleted coś takiego.

Opublikowano

Więcej na: 

http://stackoverflow.com/questions/3275515/how-to-wait-until-webbrowser-is-completely-loaded-in-vb-net
Private Property pageready As Boolean = False
#Region "Page Loading Functions"
    Private Sub WaitForPageLoad()
        AddHandler whatbrowser.DocumentCompleted, New WebBrowserDocumentCompletedEventHandler(AddressOf PageWaiter)
        While Not pageready
            Application.DoEvents()
        End While
        pageready = False
    End Sub
    Private Sub PageWaiter(ByVal sender As Object, ByVal e As WebBrowserDocumentCompletedEventArgs)
        If whatbrowser.ReadyState = WebBrowserReadyState.Complete Then
            pageready = True
            RemoveHandler whatbrowser.DocumentCompleted, New WebBrowserDocumentCompletedEventHandler(AddressOf PageWaiter)
        End If
    End Sub
#End Region
Opublikowano

Sunny dzięki wielkie a mam jeszcze inne pytanie a nie chce tworzyc nowego tematu : Jak wylaczyc glos z webbrowsera? ze np leci film na yt ale nie slychac glosu

@Edit i jeste pytanko jak uzywam twojego kody to działa ale troche dziwnie

Jak klikam to na pocatku wyskakuje error (mam try i mi pokazuje ze nie wyslalo) ale potem juz normalnie wszystko za pierwszym razem, a tak jak odpale program to 1 pobranie nie działa dlaczego?

Opublikowano

@r 2 pytanie: Sunny dzięki wielkie a mam jeszcze inne pytanie a nie chce tworzyc nowego tematu : Jak wylaczyc glos z webbrowsera? ze np leci film na yt ale nie slychac glosu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...