Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę podstawowych pytań dotyczących gry

TraV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj zaczełem przygodę z Vindictus ;]

Gra jak narazie jest całkiem fajna ;)

Lecz niewiem wielu rzeczy o niej ;d A niestety nieznam angielskiego ;]

No może nie do końca, bo coś tam łapie, ale to nie wystarcza.

Więc pytanka

1.Jak ulepszyć item?

-Wiem że w kuźni (czy coś takiego) lecz gdy przerzucam item na wolne pole i prubuje

na 2 pole (z 3) dać enhance stone ( czy jakoś tak) to się nieda.

*Co potrzeba do ulepszenia,

*Gdzie się ulepsza,

*do + ile max,

*czy może spalić item/zmniejszyć wartość +

2.Czy po wyborze klasy jest jej jakaś zmiana?

-Na 10 lvl wiem że wybiera się broń która całkowicie zmienia system walki ;)

Czy na większym jest inna zmiana?

3.Co oznaczają symbole na NPC?

[...]   -   ???

?   - To chyba że wykonanie questa ;d Ale nwm

! - Nowy quest ?

4. Ile jest max lvl w grze i w jakim czacie można coś osiągnąć?

5. Jaka klasa jest najlepsza do pve (na exp, dungi) a jaka do pvp?

6. Jakie itemy zbierać?

Co zbierać a co wywalać?

Bo jak w każdej grze jest crap (śmieci) na niskich lvl, których się nie opłaca do niczego zbierać.

Lecz nowi gracze zbierają bo niewiedzą co to jest ;d

7. Skille ;]

-Jakie skille wbijać?

-Za co dostajemy pkt. do podwyrzszania poziomu skili ( F,D,C,B,A ) ?

-Za co wybieramy całkiem nowe skile

Dzięki wielkie za pomoc ;)

Opublikowano

A WIĘC PROSZĘ 

Witam

Wczoraj zaczełem przygodę z Vindictus ;]  Taaa mi tez sie podoba :D

Gra jak narazie jest całkiem fajna 

Lecz niewiem wielu rzeczy o niej ;d A niestety nieznam angielskiego ;] A Angieldki tu najwaznieszy, szybko idzie ogarnac i przy okazji podlapiesz jezyk :)

No może nie do końca, bo coś tam łapie, ale to nie wystarcza.

Więc pytanka

1.Jak ulepszyć item?

-Wiem że w kuźni (czy coś takiego) lecz gdy przerzucam item na wolne pole i próbuje

na 2 pole (z 3) dać enhance stone ( czy jakoś tak) to się nieda.

Kamyki wkladaja sie same, ty tylko musisz miec odpowiednia ich ilosc w ekwipunku, pisze ci tam ile musisz ich miecwiec wkladasz item, masz itemki i wyskakuje ulepszony itemek

*Co potrzeba do ulepszenia,

- * kamienie enchant. stony na kazdy przedzial lvlowy sa inne kamienie patrz dobrze jakich potrzebujesz + magic elixir ( od +5 itemku )  + kasa i troche szczescia

*Gdzie się ulepsza,

na poczatku w 1szej wiosce u Ferghusa

*do + ile max,

max itemku jest +15 ale to jest strasznie ciezkie do wbicia

*czy może spalić item/zmniejszyć wartość +

Ogolnie wszystko na te twoje pytania wyczytasz tutaj ( a jak nie wyczytasz bo po angielsku to obrazki tez sa do ogarniecie :) zawsze zostaje google translate :D

2.Czy po wyborze klasy jest jej jakaś zmiana?

-Na 10 lvl wiem że wybiera się broń która całkowicie zmienia system walki 

Czy na większym jest inna zmiana?

nie no kazda klasa ma inaczej, ale jak juz wbijesz odpowiedni poziom i pograsz to i tak wymaxujesz wszysktie skille wiec to od ciebie zalezy czym wolisz grac bo mozesz grac nawet obiema broniami ( jezeli pozwala na to stan twojego konta ) nie ma innej zmiany, na 40 lvlu dostajesz specjalny skill ktory umozliwia Ci przemiane w Dark Knight albo Palladin - takie hmm 3 minutowe mega wzmocnienie twojej postaci a reszta jest calkowicie dowolna i przez cala gre jedynie doskonalisz refleks swoj oraz ulepszasz skille postaci :D

3.Co oznaczają symbole na NPC?

[...]   -   ozn. Ciag dalszy questa

?   - To chyba że wykonanie questa ;d Ale nwm tak dokladnie tzn ze quest jest gotowy do oddania

! - Nowy quest ?  tak nowy quest ktory najpier musisz odebrac 

4. Ile jest max lvl w grze i w jakim czacie można coś osiągnąć?

w grze max lvl ( narazie ) jest 80,  ma sie do zmienic prawdopodobnie w okolicach wakacji dostepna bedzie mozlliwosc wbicia 90 lvlu.

Co do szybkosci to zalezy od ciebie i od postaci i tego czy wykonujesz questy np moj rekord to wbicie Kai'm - lucznikiem 80 lvla w 5 tygodni - dlatego ze bardzo przyjemnie sie nim gralo, za to moja 1sza postac - evie wbijalem 80 lvl prawie 6 miesiecy :D wszysko zalezy od ciebie i od umiejetnosci :) - pamietaj trzeba na bierzaco zbierac kase i wyrabiac sie z eq :D

5. Jaka klasa jest najlepsza do pve (na exp, dungi) a jaka do pvp?

PVE :

EXP - lann z spinami ( 2 laczace sie miecze ktore chyba sa ostrzami nie wiem nie gram lannem :D ), scythe eviee ( z kosa ) Kai crossgun ( z kusza ), vella dual blades ( lancuchy ) - tym sie chyba najprzyjemniej expi :D

DUNGEONS - KAI ( bo ma zasieg ) wella ( bo ma skilla coldheart - ogladaj youtube ), hurk - bo teraz jest OP :D,

PVP : 

KAI - crossgun ( spustoszenie totalne )

HURK - BO JEST OP....

a tak to wszystko klasy sa zajebiste na pvp tamte maja tylko minimalna przewage, ale naprawde pod wzgledem pvp vindictus jest najlepiej zbalansowana gra swiata serdecznie polecam bo kazda klasa da sie cisnac wszystkie sa sobie rowne :)

6. Jakie itemy zbierać?

Co zbierać a co wywalać? 

Bo jak w każdej grze jest crap (śmieci) na niskich lvl, których się nie opłaca do niczego zbierać.

Lecz nowi gracze zbierają bo niewiedzą co to jest ;d

no i tu pojawia sie problem :D to trzeba po prostu wyczuc, szukasz w markecie co jest a czego nie ma - sellaj najlepiej wszystko w markecie tylko sprawdzaj sobie ceny przed wystawieniem - wchodzisz w market trzymasz shift i klikasz na przedmiot to pojawia ci sie jego nazwa w oknie wyboru i wtedy tylko klikasz szukaj i idzie sprawnie :) nie ma ustalonych regol, zwykle pojawia ci sie proponowana cena po najechaniu na itemek, wystarczy sprawzic 

7. Skille ;]

-Jakie skille wbijać? - wszystkie zaczynajac od tego co jest ci niezbedne do grania :D i tak w koncu rozwiniesz wszystko na maxa :D

-Za co dostajemy pkt. do podwyrzszania poziomu skili ( F,D,C,B,A ) ? AP - o te punkty ci chodzi dostajemy z konczenie dungeonow

-Za co wybieramy całkiem nowe skile - za questy - wbijanie innych skilli , wbijanie lvla i wypelnianie misji

Dzięki wielkie za pomoc

Ależ proszę bardzo

16k7y4p.png

Opublikowano

ok dzięki wielkie ;]

Mam jeszcze jedno pytanko ;]

Czy da się jakoś przewinąć teksty NPC?

Bo po wyborze questa jest tyle dialogów że klikać i klikać trzeba po 30x.

A i tak nwm o co chodzi :p

Opublikowano

tylko klikanie :D i tak spoko w sumie, jak dla mnie np bo wyswietlaja sie przedmioty zadań podczas klikania i czytam co mam zrobic aby potem czasu nie tracic :p

16k7y4p.png

Opublikowano

Gra Pay2Win, masz kasę? Kupisz wszystko 

A co to ma do tematu? Nic. "nie odp. bo to będzie kolejny spam"

Jeszcze jedno pytanie.

1. Czy jest w grze coś takiego jak depozyt?

Lub czy da się przerzucić kase (golda) na 2 postać?

Lub z 1 konta na 2 ? ;d

Opublikowano

wysyłasz przedmioty za pomocą mailbox - zakładka COD i tam wpisujesz ile chcesz za przedmiot otrzymac, mozesz wpisac 0 i nick swojej innej postaci

jezeli nie to zawsze zostaje gildia - gildia ma swoj wlasny magazyn innego sposobu nie ma

ja np stworzylem sobie gildie i wlaczylem do niej wszystkie swoje postacie i mam prywatny magazyn w zamknietej gildi na swoje wlasne potrzeby :) polecam taik sposób :)

16k7y4p.png

Opublikowano

ok dzięki ;)

Jak narazie wiem wszystko ;]

No nie nie nie ;D Niewiem wszystkiego ale rzeczy najpotrzebniejsze tak ;!

Zrobiłem klase KAI crossgun ;d

I jak narazie zarąbista ;D

Opublikowano

jaki masz nick i lvl to może pogramy :D 

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...