Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o tym spawnie na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Co sądzicie o takim spawnie na serwer? Na początek chcę poinformować, że na Planet Minecraft znajduje się spawn podobny do tego. To dlatego, że budowałem ten spawn na podstawie paru pracy na Planet Minecraft ;D.

Tutaj zapodaję screeny:

Spawn od góry:

8zfzv6.png

Spawnpoint:

1447fw3.png

Przedział I - Regulamin. rangi:

bi71ub.png

Przedział II - teleporty:

azj436.png

Przedział III i IV - Sklep serwerowy

z2zkp.png

Wejście na górny przedział:

2b5g0k.png

Górny przedział:

jg4oet.png

Lobby minigierek:

25kpt1g.png

I mam następujące pytania:

Co dodać/usunąć/zmienić i dlaczego?

Co mógłbym dodać w górnym przedziale?

Czy przebudować te Lobby do mini gierek? Mini gry: MobArena, Spleef + Autorskie :D

Czy spawn jest ładny?

Nie piszcie, że za duży i skomplikowany.. To już gusta ;)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Pasjonat
Opublikowano

Spawn jest bardzo dobrze zbudowany, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.

Nie podoba mi się jedynie te lobby, przebuduj go i dodaj jakiś parkour, by się graczom nie nudziło podczas czekania ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ok dzięki za podpowiedź.

Zmieniłem jeszcze jedną rzecz:

Dodałem 4 dodatkowe pokoje, kiedyś je jakoś wykorzystam xD

2939e9f.png

scc9qq.png

Zmienić coś tu czy ładnie też? :D

Opublikowano

Bardzo ładny  :D , nic nie trzeba zmieniać  . 

Opublikowano

A to szkło na podstawach smoków? Nie jest brzydkie? Patrz 1 zdjęcie, @2up

Opublikowano

epic as fuck

Jeśli mi odpowiadasz, zacytuj mój post - lub otaguj przy użyciu @Quasindro.
Jak tego nie zrobisz, najprawdopodobniej nie wrócę do tego tematu.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Jeeej :3. Dzięki za opinie. Czekam na dalsze xD

Opublikowano

Piaskowiec jest ładny ;) Przynajmniej według mnie. Poza tym sam spawn mieści się w całości na pustyni. Więc: gdybyś zobaczył płaski teren, idealny pod budowę spawnu, a byłaby to pustynia, jaki byś wybrał budulec? Oczywiście, że piaskowiec + coś co do niego pasuje, czyli drewno na przykład

Opublikowano

Piaskowiec jest ładny ;) Przynajmniej według mnie. Poza tym sam spawn mieści się w całości na pustyni. Więc: gdybyś zobaczył płaski teren, idealny pod budowę spawnu, a byłaby to pustynia, jaki byś wybrał budulec? Oczywiście, że piaskowiec + coś co do niego pasuje, czyli drewno na przykład

Ok chyba, że tak :)

Opublikowano

Czekam na dalsze opinie :D

Opublikowano

Nie no wiesz spoko twoje lobby  -.- 

http://www.planetminecraft.com/project/minecraft---professional-server-spawn-download/

No chyba że nie chcesz miec autorskiego. Albo to twoje angielskie konto ? -.- I tak btw nie budowałeś tego sam jest to tylko przerobione . Dodane schody na górę, kula dookoła, zablokowane wyjścia ze spawna No chyba że potrafisz budowac dokładnie tak samo jak osoba która zbudowała oryginał. Sam pobrałem mape z planetminecraft i sprawdziłem twoje zdjęcia. pozdro

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

@up

Noo widać typowy człowiek, który nie czyta całego tematu. Przeczytaj sobie temat, a potem komentuj.

Chryste mnie już denerwujecie -.-

// Czekam na dalsze opinie :)

Opublikowano

Człowieku..

Pobrałeś spawna i go tylko przerobiłeś.......

Nie wiesz chyba co to znaczy "podobny" skoro uważasz czyjąś pracę za swoją..

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Nie no, na tym forum siedzą "tu coś było". Widać, "tu coś było" ..

Nie mam wyobraźni do budowania w Minecraft (tak..), a więc popatrzyłem na prace innych na planetminecraft.com i zbudowałem pracę podobną (w 20% bo ta praca z planetminecraft.com jest już tylko trochę podobna do mojej), ale nie taką samą (ani nie ściągniętą) a dla tych "tu coś było" - ściągnięta, przerobiona, PLAGIAT.. Proszę bardzo, o to koordynaty mojego spawnu:

X: 348.39715

Y: 52,000

Z: -271,15549

Pobierzcie sobie tą pracę z planetminecraft.com i sprawdźcie jakie tam są. Z tego co pamiętam, to chyba Y (wysokość) jest najbliższa -.-

Mogę nawet podać 16 znakowy BATCH (czy jak to się tam nazywało) z level.dat ...

Łapcie jeszcze seed mojej mapy (takie same raczej nie będzie..): "-2720452978534480844"

I już sobie dajcie spokój z pisaniem wiadomości "rzal człowieku skopjowałeś prace i tylko troche pżerobiłeś i uwarzasz za swojom żal!! plagiat lol!!"

.. Zwariować idzie

// Te koordynaty znajdują się na wzniesieniu, wyzerowałem wzniesienie i zamieniłem wszystko na piasek

Opublikowano

Faktycznie.

Nie jestem 8-letnim dzieckiem.

Ale stwierdzam poniższy fakt:

"Fakrycznie, popełniłeś plagiat. Popatrzyłem sobie na screeny Twoje i autora. Otóż zauważyłem, że wszystko co sobie porównywałem, jest identyczne.. Kropka w kropke.. nawet spawn. Od góry.. Może i bestie (Chociaż i tutaj mógłbym polemizować) zmieniłeś, ale reszta taka sama jak Autora Orginalnej mapki".

Proszę innych użytkowników o zweryfikowanie moich słów i spróbowanie ich potwierdzenia :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

No to powinieneś się trochę bardziej przyjrzeć. Ułożenie bloków na podłodze inne (cyborgiem nie jestem, nie byłem w stanie tak samo), beacony poustawiałem w paru miejscach, schodów z tego co wiem nie było w pracy "niby autora", sklep wygląda inaczej, lobby też inne, bloki wykończeniowe też inne - autor nawalił tam drewna a ja zmieniłem na sandstone + stone bricki, ściany też inne, otoczenie inne, u pracy "niby autora" jest CHYBA: wioska, góra itp. Nie zawracałem na to uwagi jak przeglądałem), u mnie tylko pustynia, Podłoda dolnego przedziału - inna, i wiele wiele więcej. Podobieństwo x<60%. (x mniejsze niż 60%)

Poza tym nie można mówić o plagiacie, gdy autor zezwolił na używanie danego projektu do własnych celów (spawn na serwer) itp. 

Nie budowałem tego blok w blok bo:

- To co autor daje do downloadu jest brzydkie: bloki na zewnątrz do siebie nie pasują

- To bez sensu..

- Zawsze się czegoś uczymy

A i sorry za tamte "8 latki", poniosło mnie xD

Opublikowano

No wiesz...

Gdyby zastrzeżył sobie prawa, to w sumie mógłbyś mieć problemy...

Dodanie kilku rzeczy na mapce, nawet jeżeli jest to kilkanaście, to dalej jest to plagiat..

Ale nie zauważyłem, żeby układ podłogi był inny niż na spawnie autora..

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Ze screenów trudno coś zauważyć. Nie dawałem screenu podłogi (oprócz jednego, ale to fragment).

Poza tym, znowu nie możemy mówić o plagiacie, gdyż: plagiat - "skopiowanie cudzej pracy/pomysłu (lub jej części)", a na spawnie widnieje tabliczka, na której napisane jest:

Spawn wzorowany na pracy użytkownika: Nighfire410 - czy jaki On tam miał nick xD

;)

Mogę zrobić screena tej tabliczki jak chcesz.

Chcecie nadal ten BATCH z level.dat na dowód, że nie pobrałem i lekko przerobiłem tego spawnu? xD. Sam to budowałem 4 dni..

// Czekam na dalsze opinie

/// Do zamknięcia

Opublikowano

Dzięki. Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...