Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gdzie płatnie zareklamować serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam serwer minecraft, który jako tako się trzyma, ale średnio 15/60 zapełnionych slotów, to nie jest za dobrze. Mam już reklamy na wielu forach, listach serwerów, facebook oraz kanał na YT. 
Teraz pytanie gdzie mógłbym jakoś płatnie dobrze zareklamować serwer, z takim efektem, że po 2-3 dniach serwer miał by już po 50 graczy. Z góry mówię że pisałem już ponad miesiąc temu do Zycza, ale do tej pory nie odpisał, a to by mi już problem załatwiło. Mam wykupioną też reklamę na mclist, lecz z tego też nie ma dużych efektów. 
Zna ktoś może jakiegoś YouTubera, który zgodziłby się na zrobienie jakiejś promocji serwera za opłatą?
Byłbym w stanie wykupić też reklamę tam na dole na MPC, lecz jest to 30zł/dzień, co nie jest aż tak mało, więc czy by mi się to opłacało, bo jeśli wydam na reklamę, która nie przyniesie oczekiwanych efektów, to za co potem opłacę serwer ;]

Interesują mnie każde reklamy, które w pełni zapełniły by mój serwer, więc piszcie tutaj wasze propozycję a o kosztach to już mniejsza, to sam stwierdzę czy stać mnie czy nie.

I absolutnie nie interesują mnie wypowiedzi typu "Polecam jakiegoś sławnego YouTubera" bo to wiem, ale jakiego?!?!

Za każde dobre propozycję, które będą jakoś uzasadnione i spójne, jeśli nawet nie skorzystam daję LIKE!

Zapraszam do prezentacji mojego serwera Medium Hardcor:

http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/

Opublikowano

Byłbym w stanie wykupić też reklamę tam na dole na MPC, lecz jest to 30zł/dzień, co nie jest aż tak mało, więc czy by mi się to opłacało, bo jeśli wydam na reklamę, która nie przyniesie oczekiwanych efektów, to za co potem opłacę serwer ;]

Inwestycja :P

Ja myślę, że dobra reklama na MPC wystarczy ;) Tylko musisz znaleźć grafika który by takową wykonał.

Opublikowano

Mi zyczu odpisal i reklama kosztuje 40 zl/dzien

Ok, zaspamuję jeszcze skrzynke Zyczowi, może akurat się odezwie ^^ Bo chodź 120 zł na 3 dni, to mam 100% pewności że serwer się zapełni :)

Na listach serwerów (mclista.pl itp.)

Reklama na launcherze by Zyczu, reklama YTera.

↑ Dwóch upośledzonych, którzy czytają tylko tematy...

Opublikowano

Zyczu dalej nie odpisuje, a wysłałem do niego ze 3 maile (codziennie 1). 

Teraz zastanawiam się co zrobić. Kupić tą reklamę na MPC, czy promowanie na facebooku. Facebook jest 2x tańszy (15zł/dzień), MPC 30zł/dzień.

Najlepiej teraz aby wypowiedzieli się użytkownicy, którzy mieli styczność z tymi sposobami reklamy.
Na MPC jest niby 170'000 wyświetleń dziennie, ale trzeba wziąć pod uwagę, że:
- 10% użytkowników forum, to gracze minecrafta

- 10% z nich szuka jakiegoś serwera

- 50% z nich wejdzie na forum tego dnia

- 50% z nich zobaczy mój baner

- 50% z nich zostanie na serwerze

Z tego wszystkiego zostaje 210 graczy dla mnie. Jeśli by tak było, to bez zastanowienia bym kupił, lecz ile w tych procentach jest prawdy? Myślę o wykupieniu reklamy na 2 dni (o baner się nie martwcie). Teraz jaką mam gwarancję że ty wyświetlenia które podają to prawdziwe info i czy w ogóle ktoś w to wchodzi.

Więc dlatego chcę przeczytać tutaj opinię kogoś kto kupił reklamę z informacjami na ile dni, jaka to była reklama, jakie przyniosła efekty. Im więcej szczegółów tym lepiej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...