Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cena

Hotarti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Chciałbym zakupic gre DayZ Standalone ale strasznie odstrasza mnie cena. 100 zl za pre alphe to jednak duzo 

Dlatego mam kilka pytan

1. Czy jak gra wyjdzie w pelnej wersji to cena sie zmieni? Bedzie taniej?

2. Czy jak kupie early accer do pre alphy to potem bede musial kupic znowu gre czy juz zostaje/

3. Czy sa jakeis promocje na steamie czasem czy caly czas 23 euro?

4. Czy oplaca sie kupic Standalona - duzo bugow, cheaterow, lagi etc? Jak to wyglada?

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

1. Gra w pełnej wersji ma być droższa.

2. Zostaje.

3. Jeszcze nie było takich promocji.

4. Cheaterów brak, bugów jest dużo, ale często wychodzą patche i zawsze coś naprawiają i dodają, lagi? Nie.

Nie żałuję wydanych pieniędzy. Gra jest świetna, a to dopiero Alpha.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A czy będą kiedykolwiek jakies promocje?  100 zl to dla mnie za duzo ale 50 moglbym wydac

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

A czy będą kiedykolwiek jakies promocje? 100 zl to dla mnie za duzo ale 50 moglbym wydac

Nie wiem. Może będą chociaż pewnie nie będzie do premiery.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Czyli do kiedy?

Opublikowano

A przyjemnie sie gra? Czuc klimat postapokaliptyczny? Jak wyglada sprawa zombie - buguja.sie? Da sie je.zabic.bez broni? Czy przyjemne sie gra mimo bugow? Czesto sie ginie nie ze swojej.winy? Jak wyglada sprawa z optymalizacja? Jak.warz mi chodzi na low z 20 fps to jak.bedzie to.wygladac w dayz?

Opublikowano

A przyjemnie sie gra? Czuc klimat postapokaliptyczny? Jak wyglada sprawa zombie - buguja.sie? Da sie je.zabic.bez broni? Czy przyjemne sie gra mimo bugow? Czesto sie ginie nie ze swojej.winy? Jak wyglada sprawa z optymalizacja? Jak.warz mi chodzi na low z 20 fps to jak.bedzie to.wygladac w dayz?

Tak, gra się dość przyjemnie i czuć klimat postapokaliptyczny. Zombie czasem potrafią przechodzić przez ściany. Bez broni? Pięściami? Nie da się. Trzeba znaleźć jakąkolwiek broń, a najlepiej siekierę. Z nie swojej winy? Chodzi Ci o bugi typu wypadanie przez ścianę? Zdarzyło mi się to dwa razy na ponad 50 godzin gry. Optymalizacja jest średnia. Jaki sprzęt?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Procek.amd althon 4X3.2

8 gb ramu

Grafika gtx630 geforce

2tb dysk

Opublikowano

2. Zostaje.

4. Cheaterów brak, bugów jest dużo, ale często wychodzą patche i zawsze coś naprawiają i dodają, lagi? Nie.

pkt.4 Rozwaliłeś mnie kolego. "Czaterów" jest tylko troche mniej niz w ISS, ale i tak jest DUŻO !

Nie ma lagów ? Bzdura. Są, nie tak często ale są. Częściej wywali Cie z serwera.

Co mają do tego patche ? Tego już nie wiem.

test

Opublikowano

pkt.4 Rozwaliłeś mnie kolego. "Czaterów" jest tylko troche mniej niz w ISS, ale i tak jest DUŻO !

Nie ma lagów ? Bzdura. Są, nie tak często ale są. Częściej wywali Cie z serwera.

Liczba cziterów w porównaniu do Warz jest znikoma. Co do lagów to różnie bywa ja gram bardzo często w DayZ i nigdy lagów nie uświadczyłem. Mimo iż mam bardzo słaby internet jak na dzisiejsze czasy. ;)

@Topic

Moim zdaniem jeśli lubisz takie klimaty to jak najbardziej opłaca się kupować. Gra na pewno miażdży warz nie tylko możliwościami ale też mapą. Która jest o wiele bardziej rozbudowana i bardziej przypomina postapokaliptyczne klimaty. ;)

Opublikowano

Jeszcze raz zapytam. Jak z optymalizacja? Jak gra mi bedzie chodzic? Sprzet 2 posty wyzej.

Opublikowano

Patche zazwyczaj naprawiają bugi. Twój avatar mówi sam za siebie. Gram ponad 50 godzin i ani jednego Cheatera nie znalazłem. To nie DayZ Mod. Lagów też nie miałem.

Jeszcze raz zapytam. Jak z optymalizacja? Jak gra mi bedzie chodzic? Sprzet 2 posty wyzej.

Może być ciężko, ale 30 fps na low pewnie będzie. Ogólnie kupiłeś kartę graficzną do zastosowań biurowych.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Witajcie!

Chciałbym zakupic gre DayZ Standalone ale strasznie odstrasza mnie cena. 100 zl za pre alphe to jednak duzo 

Dlatego mam kilka pytan

1. Czy jak gra wyjdzie w pelnej wersji to cena sie zmieni? Bedzie taniej?

2. Czy jak kupie early accer do pre alphy to potem bede musial kupic znowu gre czy juz zostaje/

3. Czy sa jakeis promocje na steamie czasem czy caly czas 23 euro?

4. Czy oplaca sie kupic Standalona - duzo bugow, cheaterow, lagi etc? Jak to wyglada?

1. Słyszałem ze cena ma nie ulegać zmianie

2. nic na ten temat nie wiem

3. nie jestem pewien ale  w czasie  promocji na steam  gra może mieć niższą cenę aczkolwiek nie musi  (jest to nowa gra obniżki mogą jej nie dotyczyć)

4. Tak opłaca się kupić  na temat cheaterów się nie wypowiem  a laki będą na pewno i zazwyczaj zależą też od  kompa ... to dopiero alpha więc bugów może być sporo lesz na pewno wychodzą patche więc  częściowo  załatwiają sprawę

Klimat gra ma więc  opłaca się ją kupić :)

Opublikowano

@RADTOT, bardzo fajnie, ze oceniasz mnie po "obrazku", to tylko swiadczy o Tobie. Jak bys zaglebil sie troche bardziej w moj profil to bys wiedzial co sadze o ISS'ie. To tak na marginesie.

Oczywiscie kazdy lubi, to co lubi, a w Twoim przypadku "lubi, to na co wydal kase". Cieszy mnie to ogromnie, szkoda tylko, ze nie przedstawiasz rzeczywistosci w DayZ SA, a piszesz...

Piszesz, ze nie spotkales cheatera? Zarcik ? Troche mi przypominasz goscia, ktory do dzis twierdzi, ze w ISS tez ich nie widzial/spotkal ;)

test

Opublikowano

@RADTOT, bardzo fajnie, ze oceniasz mnie po "obrazku", to tylko swiadczy o Tobie. Jak bys zaglebil sie troche bardziej w moj profil to bys wiedzial co sadze o ISS'ie. To tak na marginesie.

Oczywiscie kazdy lubi, to co lubi, a w Twoim przypadku "lubi, to na co wydal kase". Cieszy mnie to ogromnie, szkoda tylko, ze nie przedstawiasz rzeczywistosci w DayZ SA, a piszesz...

Piszesz, ze nie spotkales cheatera? Zarcik ? Troche mi przypominasz goscia, ktory do dzis twierdzi, ze w ISS tez ich nie widzial/spotkal ;)

ISS to typowe PvP i gówno ma do DayZ. Ale mniejsza z tym, bo piszemy o cheaterach. Szczerze: Spotkałeś cheatera w DayZ: Standalone? Jak tak ich spotykasz to to nagraj. Ja nie spotkałem ani jednego w tej grze.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@Up. Wiedzialem, ze uzyjesz argumentu "pvp" ;) W takim razie powiedz mi co oferuje OBECNIE DayZ SA? Survival ? Bo jesli wg Ciebie tak wyglada survival, to rownie dobrze mozna powiedziec, ze w Super Mario Bros tez jest :) No a jesli chodzi o cheaterow, to gratuluje, widac masz duzo szczescia. Filmiki? Zapraszam na forum DayZ, tam znajdziesz "*dowody" ;)

* wiesz dobrze, ze nagranie "czatera" jest bardzo trudne i najlepiej byc "po drugiej stronie", czego osobiscie nie praktykuje.

test

Opublikowano

@Up. Wiedzialem, ze uzyjesz argumentu "pvp" ;) W takim razie powiedz mi co oferuje OBECNIE DayZ SA? Survival ? Bo jesli wg Ciebie tak wyglada survival, to rownie dobrze mozna powiedziec, ze w Super Mario Bros tez jest :)

Masz rację DayZ: Standalone nie jest jeszcze zbyt rozbudowane i słabo jest z survivalem, ale tak czy siak ISS to only PvP.

Zapraszam na forum DayZ, tam znajdziesz "*dowody" ;)

Czyżby trzy filmy na cały świat? ;) Dasz jakieś linki?

* wiesz dobrze, ze nagranie "czatera" jest bardzo trudne i najlepiej byc "po drugiej stronie", czego osobiscie nie praktykuje.

Nagranie cheatera trudnym? Zapraszam do gry w DayZ: Moda albo ISS. Cheaterów jest więcej niż zombie.

graphic.pnggraphic.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@RADTOR. Gratuluje wytrwalosci i wiary w DayZ. Niestety po ostatnich patchach, info i "postępach" można już tylko mieć nadzieje, że DayZ SA nie podzieli losu ISS i bedzie "mile" wspominane tylko przy promocjach. Jak ta obecnie, gdzie ISS mozna kupic za niecale 6 zl !!!

Co do filmikow.

Nadal sie uwazam, ze jest to trudne. Po pierwsze musisz miec wlaczone caly czas nagrywanie.

Po drugie. Zeby widziec "dziwne" zachiwanie gracza, sam bys musial uzywac np. ESP, wallhaczyka... (tu sie z Toba zgodze, filmow jest duzo)

Po trzecie. Nagrac to mozesz jak gostek leci albo skacze Ci nas glowa.

Po czwarte...

Pozdrawiam i zycze milej gry w "survivalowe" gry ;)

Ja juz sie z tego wyleczylem.

P.S.

Trochę nawet rozumiem Twoj "zapał". W Twoim wieku nie w takie "cuda" wierzyłem ;), a słowo "gówno" tez często gościło w moim słownictwie.

P.S.2

Wiesz co przypomina zakup DayZ SA ?

Gostek chcial sobie kupić fajne spodnie (drogie, markowe). Kase zarobił po szkole/zajęciach myjąc np. samochody. Pobiegł do sklepu, wybrał, nie przymierzając ich (może sie wstydził, a może nie miał takiej możliwości) wydał kase i popędził do domu.

W domu... tragedia! Spodnie są za małe. Ciasne i nogawki krótkie ;)

Co robić? Oddać nie oddam... Wiem! Wcisnę się na siłe, zapnę sie na wdechu i założe wysokie buty. Będzie dobrze. W końcu trochę głupio sie przyznać, nawet przed samym sobą, że "źle" wydałem kasę :(

Ehhh... taka głupia historyjka :)

test

Opublikowano

@RADTOR. Gratuluje wytrwalosci i wiary w DayZ. Niestety po ostatnich patchach, info i "postępach" można już tylko mieć nadzieje, że DayZ SA nie podzieli losu ISS i bedzie "mile" wspominane tylko przy promocjach. Jak ta obecnie, gdzie ISS mozna kupic za niecale 6 zl !!!

Co do filmikow.

Nadal sie uwazam, ze jest to trudne. Po pierwsze musisz miec wlaczone caly czas nagrywanie.

Po drugie. Zeby widziec "dziwne" zachiwanie gracza, sam bys musial uzywac np. ESP, wallhaczyka... (tu sie z Toba zgodze, filmow jest duzo)

Po trzecie. Nagrac to mozesz jak gostek leci albo skacze Ci nas glowa.

Po czwarte...

Pozdrawiam i zycze milej gry w "survivalowe" gry ;)

Ja juz sie z tego wyleczylem.

P.S.

Trochę nawet rozumiem Twoj "zapał". W Twoim wieku nie w takie "cuda" wierzyłem ;), a słowo "gówno" tez często gościło w moim słownictwie.

P.S.2

Wiesz co przypomina zakup DayZ SA ?

Gostek chcial sobie kupić fajne spodnie (drogie, markowe). Kase zarobił po szkole/zajęciach myjąc np. samochody. Pobiegł do sklepu, wybrał, nie przymierzając ich (może sie wstydził, a może nie miał takiej możliwości) wydał kase i popędził do domu.

W domu... tragedia! Spodnie są za małe. Ciasne i nogawki krótkie ;)

Co robić? Oddać nie oddam... Wiem! Wcisnę się na siłe, zapnę sie na wdechu i założe wysokie buty. Będzie dobrze. W końcu trochę głupio sie przyznać, nawet przed samym sobą, że "źle" wydałem kasę :(

Ehhh... taka głupia historyjka :)

ISS nie warte nawet tych 6zł.

A co Ty wiesz o moim wieku?

Cała ta historia jest prawdziwa tylko ja to widzę tak: teraz gra/spodnie jest tańsza, kupujesz, spodnie okazują się za małe/gra nie jest rozwinięta, jednak kupiłeś tą grę/spodnie w momencie kiedy jest tańsza i dwa/trzy tygodnie dostajesz nową zawartość do gry i naprawę bugów/spodnie stają się większe.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

2. Zostaje.

1.Fakt

2.Fakt

3.Fakt

4.Cheaterów można dosyć często spotkać. Bugą są i będą, patche wychodzą średnio co miesiąc, a bugi które są od początku nie są w ogóle naprawione. Lagi, zależy jaki serwer. W potyczkach z innymi graczami jest tak: "Wygrywa ten co ma mniejsze lagi" więc jak desynchro złapie to niestety się przegrywa.

Według mnie gra klimatu nie ma, na chwilę obecną ciężko nazwać ją survivalem, zwłaszcza, że jest za dużo itemów, amunicji. Ludzie strzelają bez ostrzeżenia, a zedy przenikają zawsze przez ściany :|

Opublikowano

1.Fakt

2.Fakt

3.Fakt

4.Cheaterów można dosyć często spotkać. Bugą są i będą, patche wychodzą średnio co miesiąc, a bugi które są od początku nie są w ogóle naprawione. Lagi, zależy jaki serwer. W potyczkach z innymi graczami jest tak: "Wygrywa ten co ma mniejsze lagi" więc jak desynchro złapie to niestety się przegrywa.

Według mnie gra klimatu nie ma, na chwilę obecną ciężko nazwać ją survivalem, zwłaszcza, że jest za dużo itemów, amunicji. Ludzie strzelają bez ostrzeżenia, a zedy przenikają zawsze przez ściany :|

Gram w DayZ ponad 50 godzin i albo mam farta, albo żartujesz z cheatami.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Gram w DayZ ponad 50 godzin i albo mam farta, albo żartujesz z cheatami.

Mam częste starcia z ludźmi na full serwerach, cheaterzy, ostatnio ich spotkałem w balocie, mówili po rosyjsku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat do zamkniecia

Wlasnie kupilem SA :)

//Nie musi wiedzieć o tym całe forum, traktuje to jako spam, ale przymknę oko

//Czaka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...