Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra MMO Multiplayer!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, otóż mam pewien problem:

Nie ma w co grać :D Przegrałem praktycznie conajmniej 3/4 polskich gier mmo.

Tak więc szukam:

- MMO osadzone w średniowieczu/fantasy (wiecie: miecze, łuki, sztylety, topory, tarcze :D)

- Na clienta, nie przeglądarkowa!

- Jak najbardziej rozwinięta kreacja postaci (najlepszy to ma chyba AION :D)

- Klasy takie jak (nie musi być dosłownie)

• Wojownik - tanker, taki co potrafi albo mocno wpi..... lub jak najwięcej wytrzymać. Przykłady: Metin2, 4Story, AION, Shayia itd.
  • Łucznik - czyli wiadomo, chodzi z łukiem lub kuszą i nawala na dystans. Przykłady: 4Story, Rise of Metin, Runes of Magic itd.
  • Mag - czyli standardowy człek posługujący się magią do ataku. Przykłady: AION, 4Story, Eden Eternal itd.
  • Kapłan - czyli wspiera sojuszników leczeniami itp. Fajnie by było gdyby chodził z laską a nie buławą i tarczą :D Przykłady: Rise of Metin, Metin2 (Shaman Healer), 4Story, AION itd.
  • Te 4 klasy to moim zdaniem podstawa w MMO. Dodatkowo może być jakiś Asasyn czy tam Ninja, jakiś rycerzyk czy coś :D

- Kilka ras lub tylko jedna

• Człowiek
  • Elf
  • Krasnolud?
  • Jakaś mieszanka człowieka z zwierzęciem jak np.: Feline w 4Story, Tytan w Rise of Metin, Pandarion w WoW.
  • Jakieś fajne rasy ogółem :D

- Duużo osób!

• Dla polskiej gry: nieco ponad 1 milion graczy zarejestrowanych w tym około 20 tys. online w godzinach wieczornych
  • Dla globali (gdyby jednak nie istniała taka polska gra): około 5 milionów graczy zarejestrowanych w tym około 100 tys. graczy online w godzinach wieczornych

- Free to Play ale nie Pay to Win! (Swoją drogą: Wow to Pay to Play z 12 milionami graczy online. Gdyby go przerobić na Free to Play lub Pay to Win ilu miał by graczy? Obliczyłem z kolegami, że około 50 milionów i wyżej)

- W miare dużo skilli (tak około 20-30 na klase + jakieś wspólne). Praktycznie w prawie każdym MMO to jest, ale np. w Metin2 masz tylko 5-6 skilli, które dostajesz od razu i tylko rozwijasz; lub Elsword - niby jest dużo skilli, jednak możemy używać jedynie 4-8 maksymalnie ;(

- Nie obchodzą mnie nooby/debilni gracze/dzieci neo itp. Moim zdaniem bez nich MMO by tak nie wciągało :D Noobów trzeba uczyć, debilów trzeba tępić, a dzieci neo trzeba zabijać. Po kiego grzyba bić samych dobrych graczy? Lepiej się czasem po wyżywać :D

- Jeśli to musiała by być gra globalna prosiłbym z polskim serwerem (np. AION)

- Grafika na jakimś tam poziomie :D Klony WoW'a mile widziane :D Zresztą teraz prawie każde MMO jest uważane za plagiaty WoW'a. 4Story, Rise of Metin, Last Chaos, AION czy Shayia :D

- Na Windowsa XP SP3 lub gorzej :D Kiedyś chciałem zagrać na RiderZ, ale nie na XP ;(

- Ogólnie wymagania sprzętowe niezbyt wysokie, ale w sumie podam moje parametry:

• Intel Pentum 2,66 GHz
  • 2GB RAM
  • Karta graficzna: GeForce 9500 GT
  • DirectX 10
  • Miejsce na dysku - nieograniczone, jednak chciałbym się podzielić z kolegami tą grą, więc może coś max 7,5 GB? :D Jak nie ma to trudno, pożyczę im cały dysk :D
  • Łącze internetowe - 12 MB nastawione na wydajność
  • I tyle chyba wystarczy :D

- Gry, które odpadają:

• Metin2 i wszelakie privy (no chyba, że coś naprawde, naprawde epickiego!!! i z osobami online 500+ :D)
  • 4Story
  • RiderZ
  • Rise of Metin
  • AION
  • WoW
  • Shaiya
  • Last Chaos
  • Elsword
  • Nostale
  • Neverwinter

+ Info dla osób lubiących Anime. Log Horizon - gracze Elder Tale wciągnięci do gry. Pasowała by mi gra podobna do tej w której się znaleźli!

wz05.png

Opublikowano

@Ref

Ludzie no pomózcie! Niby największe forum graczów (i hakerów, cheaterów itp :D) a coś u was żadnej aktywności nie ma

wz05.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...