Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik dla początkujących którzy chcą mieć mody i TXT

Gość aras056092

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odrazu mówie że piszę na komórce więc nie będzie SS ani kolorowych wyrazów i proszę o wyrozumiałość bo to mój pierwszy tak wogóle poradnik . Proszę oceniać mój (pierwszy) poradnik. I będe pisał pod windows xp

No dobra zaczynamy :

W tym poradniku pokaże wam jak poprawnie zainstalować łatwe modyfikacje i TXT(texture pack) do minecrafta .

Najpierw zaczniemy od modyfikacji mojim zdaniem dwa najłatwiejsze mody to Rei's Minimap i OptiFine i odnich będe wam pisał jak je zainstalować . (będe pisał etapami)

1. Na początku musisz mieć ściągniętąm modyfikacje . Kiedy ją ściągniesz włóz ją na pulpit .

2. Teraz odtwórz program „uruchom” i wpisz „%appdata%” potem „romaning” a potem otwórz „.minecraft” potem wejć w folder „bin”

i otwórz za pomocą WinRar odrazu usuń folder „Meta-Inf” (Jezeli tego nie zrobisz mody nie będą działać) i teraz otwórz ściągnięty mod za pomocą WinRar i przeciągnij całą zawartość do „.minecraft”. I tak samo robisz z „OptiFine”.

Teraz pokazę wam jak zainstalować i włączyć TxT

1. Ściągasz texturepacka w Pliku WinRara. Przeciągasz na pulpit .

2. Otwierasz program „uruchom” wpisujesz „%appdata%” a potem otwierasz folder „TexturePack” .

3. Potem przeciągasz cały plik WinRar TXT do folderu „TexturePack” a po tym wszysztkim wyłączasz wszysztko(oprócz komputera :D).

4. Włączasz minecrafta wchodzisz w ustawienia potem w „TexturePack” włączasz TXT który włozyłeś do folderu „TexturePack” .

5. Po wzysztkim dusisz „Done” i cziesz się nowym TexturePackiem ;)

Mam nadzieje ze pomogłem nowym graczą z minecrafta. Dziękuje za przeczytanie mojego poradnika ;)

Proszę o nie usuwanie tego poradnika niech inni go ocenią.

Opublikowano

WTF. Błędy, przestarzałe i nieprawda.

Texture Packi (teraz resource packi) wrzucam do "resourcepacks", a do modów potrzebujemy Forge. Te "łatwiejsze" wrzucamy do już do zmodowanego minkrafta w "versions". Co to ma być, kur**?!

Opublikowano

Nie wszyszczy używają jeszcze wersji 1.7.4 w wersjach 1.5.2 tak się jeszcze robi ! I napisałem ze to jest mój pierwszy poradnik i pisałem pod te stare wersje bo do tych nowych jeszcze się nie przyzwycajiłem zeby pisać z pamięci ! Ja wszysztko z pamięci robiłem .

Opublikowano

Nie wszyszczy używają jeszcze wersji 1.7.4 w wersjach 1.5.2 tak się jeszcze robi ! I napisałem ze to jest mój pierwszy poradnik i pisałem pod te stare wersje bo do tych nowych jeszcze się nie przyzwycajiłem zeby pisać z pamięci ! Ja wszysztko z pamięci robiłem .

A tak trudno napisać, że to jest na wersje 1.5.2 w dół ?

Nigdzie nie pisze, że to na starą wersje więc wprowadzasz nowych w błąd...

zpot.png

Opublikowano

A tak trudno napisać, że to jest na wersje 1.5.2 w dół ?

Nigdzie nie pisze, że to na starą wersje więc wprowadzasz nowych w błąd...

No dobra sorry nie będe poprawiał bo to mój pierwszy poradnik .

Opublikowano

Ten poradnik zrobiłeś chyba z nudów. Nie potrzebny.

Nie poprostu chciałem stracić troche punktów ostrzeżeń :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...