Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Strona na osobnym hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam serwer u siebie na pc bez hamachi i chcę aby sama strona serwera znalazła się na hostingu co muszę przenieść i jak połączyć ją z serwerem (moim pc)

Opublikowano

Wbijasz do usr/local/www/apache22 chyba nie pamietam xD i tam masz pliki strony xD

Skoro nie wiesz to po co się wypowiadasz?

Witam mam serwer u siebie na pc bez hamachi i chcę aby sama strona serwera znalazła się na hostingu co muszę przenieść i jak połączyć ją z serwerem (moim pc)

To znaczy jak? Chcesz aby na innym hostingu niż Twój adres IP była strona ? 

Nie da się, chyba, że masz wykupiony Vps .

DPFt2G3.png

Opublikowano

Hahaha debil... Jak moze sie nie dac ?

Wbijasz tam gdzie masz pliki strony i kopjujesz na inny hosting. I edytujesz configi

Opublikowano

Czyli tak kopiuję stronę na hosting i łącze ją z serwerem i gotowe ?

Tu masz tutorial jak to zrobić 

http://www.mpcforum.pl/topic/635764-tut-jak-zrobic-strone-dla-wlasnego-serwera-bez-jakichkolwiek-umiejetnosci/

tak :D

tu powinny znajdować sie pliki strony /usr/local/www/apache22/data/ na maszynie terenzo xD

Pliki by Terenzo nie posiadają strony, trzeba dograć własną ...

@Edit

PS. Czerwony kolor dla Administracji więc radzę Ci to zmienić .

DPFt2G3.png

Opublikowano

Ja mam tak zrobione... Wyglada to tak ze mam 2 kopie plikow. Jedna wrzucona na hosting zewnetrzny. A druga do mojego serwera. I w plikach jest tak, ze gdy ustawiasz strone rejestracyjna to ustawiasz odnosnik do ip pliku z reje na twoim serwerze. I ze strony rejestracyjnej odnosnik ustawiasz na index na zewnetrznym serwerze. Jak oisalem ja mam tak.zrobione i dziala ... Caliopemt2.besaba.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...