Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy wyborze telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Planuję sobie kupić telefon.

Co chciałbym aby posiadał?
Duży ekran: Najlepiej powyżej 4'
System android

Nie chciałbym aby się zwieszał.
Mile widziana kamera z przodu, ale w zupełności obejdzie się bez niej.
Cena: Najlepiej coś do 350zł jeśli chodzi o używane w dobrym stanie.

Opublikowano

Dziękuję za propozycję. Powiem tylko że Twoje propozycje to DO 350zł nowe. Jeśli byłbyś w stanie coś doradzić w zakresie do 500zł za nowy, a 350zł za używany to byłbym dźwięczny. Jeśli chodzi o wielkość ekranu. Twoje propozycje to 4-4.5 cala.
Jeśli chodzi o 3.9' czy 4' też wchodzi w rachubę.

Opublikowano

do tej kwoty mozesz kupic uzywanego huaweia ascend y300

1GHz procek 2 rdzenie 512 ramu w miare spory ekranik kamerka z przodu ale jak chcesz romowac to nie polecam bo jest zablokowany bootloader i zeby go odblokowac musisz sie odwolywac na stronie huaweia zeby podali kod i pobierac programy wazace 1gb .. niby kodzik przysylaja w ciagu 3-4 dni max ale ja w srode napisalem a do poniedzialku nic nie mam wiec nie wiem co dalej android jest 4.1 wiec starczy 1gb wbudowanej pamieci jak za ta cene to polecam jak najbardziej ale radze ci uzbierac z 500 zl i dostaniesz lepszy sprzecik

Opublikowano

no tak myślę że do 400zł uzywany.
Hm, znalazłem interesującą ofertę wyglądającą aż za dobrze.

Nie znam tej firmy, myślę że wy też nie. Ale parametry telefonu kwalifikują się na cenę 450++.
Jak byście to ocenili?

http://allegro.pl/lg-optimus-p970-bezsim-menupl-gps-android-gw-i3995940026.html

Ten telefon ma wgrany 2.2 android co jest po prostu śmiechem na sali. Jak wygląda możliwość wgrywania wyższych softów i jak się to ma do gwarancji?

Opublikowano

do tej kwoty mozesz kupic uzywanego huaweia ascend y300

1GHz procek 2 rdzenie 512 ramu w miare spory ekranik kamerka z przodu ale jak chcesz romowac to nie polecam bo jest zablokowany bootloader i zeby go odblokowac musisz sie odwolywac na stronie huaweia zeby podali kod i pobierac programy wazace 1gb .. niby kodzik przysylaja w ciagu 3-4 dni max ale ja w srode napisalem a do poniedzialku nic nie mam wiec nie wiem co dalej android jest 4.1 wiec starczy 1gb wbudowanej pamieci jak za ta cene to polecam jak najbardziej ale radze ci uzbierac z 500 zl i dostaniesz lepszy sprzecik

Ta marka to gówno, sama nazwa mówi c-HUJA-wei 

Czyli w okolicach 500 zł może być nowy?

Opublikowano

Popieram cie, sam uwazam ze huauej(hujehej) czy jak one sie tam zwą to shit. Nie jedno widziałem i nie z jednym miałem do czynienia. Chyba tylko kilka modemów mają dobrych.

Limit nie jest ograniczony aczkolwiek chciałbym się zamknąć w 400zł.
Co powiesz na tą moją propozycję? Telefon naprawdę niczego sobie, tylko nie wiem czy można ufać mało znanej marce.

I jak się ma wgrywanie romu do gwarancji?

Opublikowano

Samsung Galaxy S Advance poszukaj używanego. Dobry, wydajny procesor dwurdzeniowy, 768 Mb RAM i Ekran Super AMOLED. Nic już lepszego nie znajdziesz. Sporo różnorakich ROM'ów i Kerneli.

Popieram cie, sam uwazam ze huauej(hujehej) czy jak one sie tam zwą to shit. Nie jedno widziałem i nie z jednym miałem do czynienia. Chyba tylko kilka modemów mają dobrych.

Limit nie jest ograniczony aczkolwiek chciałbym się zamknąć w 400zł.
Co powiesz na tą moją propozycję? Telefon naprawdę niczego sobie, tylko nie wiem czy można ufać mało znanej marce.

I jak się ma wgrywanie romu do gwarancji?

Samsung nie zwraca na to uwagi, przynajmniej w większości przypadków. Mi Galaxy Ace'a przyjęli, mimo, że licznik flashowań pokazywał co najmniej 10, lecz warto go wyzerować, wgrać oryginaly soft przed wysłaniem go do serwisu - lepiej dmuchać na zimne.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ta marka to gówno, sama nazwa mówi c-HUJA-wei 

Czyli w okolicach 500 zł może być nowy?

Moge sie zgodzic ale jak za ta cene co chodzi to wnet okazja znajdz mi telefon 1GHz 2 rdzenie 512 ramu i 2Gb wbudowanej pamieci jak znajdziesz to przyznam ci racje jest shit bo shit ale co za 400 zł dostaniesz za telefon na androidzie w miare dobry... no ja mysle ze raczej ciezko bedzie a co samsung galaxy mini ? jak to nawet nie ma ekranu w hd... Firma ma swoje + i - ale ja mysle ze jak na taka cene to dobra okazja ja mam i co do gier, muzyki, przegladarek, filmow nie moge narzekac wiec wiesz :)

Ale rozumiem cie bo teraz ludzie staraja sie przed takimi malo znanymi firmami uciekac :D

PS. tak jak pisalem z romem jest ciezko bo bootloader jest zablokowany i trzeba do nich pisac o kod do odblokowania a ciezko jest o ile jest mozliwe zainstalowanie roma bez odblokowania bootloadera a jak sie odblokuje to sie traci gwarancje jak na kazdym telefonie po zmianie romu sie traci ja wiec ... 

Opublikowano

Znalazłem overmaxa za 460zł bodajże, ma 4rdzenie po 1 ghz, 1gb ramu, 9XX x 7XX rozdzielczosc, 4.5 albo 5 cali bo są 2 wersję.
Myślę że postawie na tym, gdyż jest miejscowy, raz ze nie bd musiał czekać 3 tygodni na telefon, dwa że raczej to bezpieczniejsze niż import z hong kongu czy tam singapuru.

Podaję 2 linki na których są telefony bardzo zbliżone do siebie. Niemniej jednak posiadają różnice w chipsecie i GPU.
Jeśli ktoś jest obeznany, to podaję również specyfikację, i prosiłbym o podanie różnic między nimi.
Różnica w cenach również jest niewielka, powiem szczerze że sam już nie wiem który z tych 2 wybrać. Myślę że jeśli nie podacie mi lepszej propozycji, to będę miał wybór między tymi dwoma.

http://allegro.pl/smartphone-overmax-vertis-01-5-quadcore-etui-i4023265169.html
http://allegro.pl/smartfon-overmax-expi-4-5-quad-gps-dual-sim-aero2-i4018752038.html

http://www.overmax.pl/pl/katalog-produktow,p8/smartfony,c2090/vertis-expi,c2387/
http://www.overmax.pl/pl/katalog-produktow,p8/smartfony,c2090/vertis,c2082/
Opublikowano
http://allegro.pl/overmax-vertis-02-plus-dualsim-gps-aero2-gratis-i4000487096.html

Polecam posiadam do tej pory i działa idealnie  ;) ponieważ Vertisa nie kupisz za 300/400zł 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...