Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy skill

kkoondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Gram w lol'a od dłuższego czasu mój problem jest następujący. Pod koniec s3 byłem w Gold I-II i się tam utrzymywałem wydaję mi się, że tamten poziom reprezentował moje umiejętności, w tej chwili trochę mniej gram.

Wydaję mi się, że za mało farmie i trochę za dużo ginę.

Wcześniej moje elo wynosiło około 1700 (widać na wykresie) w tej chwili to marne 1400.

Bardzo proszę o rady ewentualnie o jakąś pomoc (rozmowa na skypie, zgranie meczu i wytknięcie mi błędów).

Tutaj mój lolking:

http://www.lolking.net/summoner/eune/24591035

Z góry mówię to nie ja gram normale na koncie tylko mój kolega w tygodniu moje są jedynie rankedy.

Opublikowano

Po pierwsze to z lolkinga to nie elo, to punkty lolkingowe nie mające nic wspólnego z elo.

A tak to polecam ci odpalić sobie customa i na nowo ćwiczyć farmę. Dobrym wyborem byłoby też oglądanie streamów, lcs'ów lub zbliżających się meczy z iem'u.

A co do dedania to polecam ci nie traktować się jako meczowego prosa jak się nafeedujesz, tylko bądź tak samo ostrożny jakbyś miał 1 fraga.

928011413476457403957.png

Opublikowano

Możesz poprosić kogoś z kumpli, którzy grają dobrze, żeby dali Ci kilka lekcji. Najważniejsze w farmieniu to umieć last hitować, nie marnować czasu na zabijanie creepów od full hp, bo to nie ma sensu. Tak jak up wspomniał, nie bądź za bardzo greedy, tylko graj zawsze ostrożnie i nie wbijaj się w enemy team, jeśli wiesz, że łatwo i szybko padniesz. 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...