Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak rozkręcić serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam serwer freebuild + skyblock + frakcje + survival games i jeszcze paintball i mob arena.

Serwer jest dość długo ... sam się dziwię że jeszcze jest (jakieś 2 lata).

Jedynym problemem jest brak graczy - ciągle 0 :(

Jak ktoś mi pomoże lub doradzi to będę wdzięczny ;)

300x250.png
Opublikowano

- VPS, jeśli chcesz stworzyć coś fajnego kup własną maszynę nie hostuj na craftservie czy innych. Chociaż nie mam nic do tych hostingów.
- Domena .pl 
- Licencja na SMS- SHOP 
- Forum chociażby MyBB czy PHPbb stworzenie szablony/stylu pod serwer to nie aż tak wiele roboty a efekt nawet ciekawy. 
- Pieniądze... jeśli chcemy coś stworzyć musimy mieć na to jeszcze wzynaczoną kwote
- Nie pakuj wszystkiego w jeden serwery tak jak ty to napisałeś " freebuild + skyblock + frakcje + survival games i jeszcze paintball i mob arena. " po co tak, lepiej stworzyć kilka serwerów i podpiąc poprzez lobby. 
- Duży projekt to i duże koszty...
- Reklamuj sie na forach
- Youtube, dogadaj się z jakimś youtuberem... zaoferuj pieniądze bądź serwer chociażby wątpię aby jeden się zgodził. 

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

- Domena .pl

- Forum

- Wszystko gotowe

- Itemshop

- Reklamacja np. mpcforum.pl w odpowiednim dziele

- Miła administracja

- Szukanie reklamatorów

Opublikowano

Powiem jedno takich serwerów jak Twój jest w opór więc powinieneś wymyślić coś kreatywnego coś nietypowego.Powinieneś się skoncentrować na jednym z tych typów i to powinien być klucz do sukcesu.Jeśli pomogłem doceń to :D.

Opublikowano

Tak jak @Up. Serwer powinien być czymś jedynym unikalnym, niespotykane pluginy i rozrywka. Sklejenie wszystkiego ogólnodostępnego skutkuje właśnie takim efektem. Znajdź innowacyjny pomysł i rozwiń go.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...