Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Problem z małą ilością FPS

maciusek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tydzień temu dostałem nowy komputer i chciałem pobrać sobię Minecraft, żeby wypróbować przed zakupem czy pójdzie z dużą ilością FPS i czy mi się nie znudzi

tak więc wszystko było wspaniale, pobrałem sobie Minecraft 1.6.4 robię świat aż nagle po prostu taka zawiecha że nic nie mogłem przez 2 minuty

po tym patrząc pod klawiszem F3 ile mam fps pisało że 15 a z tego nie jestem zadowolony iż w lepszych grach pod każdym względem mam ich więcej

da sie coś zrobić żeby je powiększyć do .. 50-60 oczywiście to jest minimalne jakie oczekuje

Parametry Komputera

Lenovo G500 Windows 8

intel® Celeron®   CPU 1005m @ 1,90Ghz 1,90Ghz

RAM - 4GB    ( dostępne 3,87 )

64bitowy system, procesor x64

karta graficzna - Intel® HD graphics (?)

@Edit.

Internet mam bardzo wolny ( limit ) ale gram na SinglePlayer tak więc to chyba nie stwarza kłopotu

Używam minecraft by zyczu

Pozdrawiam x2 :)                                                              

cdf0765e344dec7d5dad69cb988d1145.jpg
Opublikowano

Wgraj optifine i wystarczy go dobrze ustawić ;)

Możesz jeszcze oczyścić laptopa ze syfu programem typu CCleaner oraz Odkurzacz.

Granie na trybie SinglePlayer nie ma nic wspólnego z internetem bo na tym trybie możesz grać bez dostępu do internetu ;)

Opublikowano

Nie wiem skąd pobrać optifine, inne odkurzacze czy antywirusy nie pomagają

Jest nowy problem - przy starcie tzn. pierwszego biegania po mapce mam około 50 fps ale po minucie spada do 5 i po prostu tak muli że nic nie da sie zrobić

Opublikowano

Witam, tydzień temu dostałem nowy komputer i chciałem pobrać sobię Minecraft, żeby wypróbować przed zakupem czy pójdzie z dużą ilością FPS i czy mi się nie znudzi

tak więc wszystko było wspaniale, pobrałem sobie Minecraft 1.6.4 robię świat aż nagle po prostu taka zawiecha że nic nie mogłem przez 2 minuty

po tym patrząc pod klawiszem F3 ile mam fps pisało że 15 a z tego nie jestem zadowolony iż w lepszych grach pod każdym względem mam ich więcej

da sie coś zrobić żeby je powiększyć do .. 50-60 oczywiście to jest minimalne jakie oczekuje

Parametry Komputera

Lenovo G500 Windows 8

intel® Celeron®   CPU 1005m @ 1,90Ghz 1,90Ghz

RAM - 4GB    ( dostępne 3,87 )

64bitowy system, procesor x64

karta graficzna - Intel® HD graphics (?)

@Edit.

Internet mam bardzo wolny ( limit ) ale gram na SinglePlayer tak więc to chyba nie stwarza kłopotu

Używam minecraft by zyczu

Pozdrawiam x2 :)                                                              

I dlatego laptop nie nadaje się do grania :P 

Zapoznaj się z tym tematem

http://www.mpcforum.pl/topic/798258-wyciaganie-maksymalnej-ilosci-fps-w-minecraft/?hl=%20fps

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Mógłbyś wytłumaczyć mi bardziej ''I dlatego laptop nie nadaje się do grania :P'' ?

coś się w tym kryje ? jakaś mocniejsza teza ?

w innych grach laptop był dla mnie lepszym rozwiązaniem niż na swoim PC który jest już schowany gdzieś w kartonach

jednakże wracając do tematu, da sie ''ulepszyć'' mój laptop aby grać w tą grę ?

na inne gry jakoś nie mam co narzekać (LoL, Terraria, Cod, Bf)

Opublikowano

Na takim kompie nie wyciągniesz dużo Fsp możesz użyć np: GameBostera :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

F5

Gamebooster + 5 fps

Optifine + 10 fps

jeśli to zliczyć to gdy patrze się w góre na max to mam po 60 fps a gdy normalnie ( poziom mojego oka ) to 20...

Gorzej niż w diablo 3

Opublikowano

Nie klam bo na pentiumku @1,9ghz mobilnym i integrze to o diablo 3 czy bfie moglbys pomarzyc. A co do MC - masz za slaby procek i po porostu nie ogarnia renderowania mapy wiec tak bedzie zawsze na tym lapku, ale jestem niemal pewien ze gdybys kupil stacjonarke w tej cenie to spokojnie bys pogral na 100+ fps

@Edit

PS. nie masz systemu 64bitowego skoro masz dostepne 3,87gb ramu

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Nie klam bo na pentiumku @1,9ghz mobilnym i integrze to o diablo 3 czy bfie moglbys pomarzyc. A co do MC - masz za slaby procek i po porostu nie ogarnia renderowania mapy wiec tak bedzie zawsze na tym lapku, ale jestem niemal pewien ze gdybys kupil stacjonarke w tej cenie to spokojnie bys pogral na 100+ fps

@Edit

PS. nie masz systemu 64bitowego skoro masz dostepne 3,87gb ramu

Diablo 3 z Game Booster chodzi mi na 30 fps na domyślnych ( wyłączyłem tylko cienie ) Więc nie wiem skąd przypuszczenia że kłamie :) mogę ci wysłać zdjęcie na PW tylko napisz jak chcesz

Co do komputera to mam 64 bitowy z 4gb ramu, sprawdziłem to wchodząc w mój komputer - właściwości

Zainstalowana pamięć - 3,87 dostępne

Typ Systemu - 64- bitowy system operacyjny, procesor x64...

Opublikowano

1.zainstaluj gamebooster optifine

2.w menedżer zadań ustaw priorytet dla mc

3.zamknij nie potrzebne procesy

4.spróbuj przydzielić więcej ramu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...