Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena mojej pierwszej mini-składanki

Doge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym was poprosić o ocenę mojej pierwszej mini-składanki electro.

Nie oceniajcie zbyt surowo bo jak wspomniałem jest to  moja pierwsza składanka ;)

Prosiłbym was żebyście mi również powiedzieli co zmienić/poprawić itp.

Link:

http://www.youtube.com/watch?v=LCvI3ASlstw&feature=youtu.be

Trwa ona zaledwie 7 minut i ma tylko 2 piosenki ;x

#wow #pieseł_zrobił_mini_składankę #wow #uszanowanko

1394041940-U1116777.png

Opublikowano

Przeslucham i za 7 minut zobaczysz ocene :D

Okej:

-Dobre przejscie, prawie perfekcyjne :D tylko chyba niechcacy sciszyles bo jakos dziwnie sie sciszylo w pewnym momencie

-Okropna jakosc utworow! Jak mniemam, pewnie 64 lub 92 kbs... Zawsze bierz minimum 128 kpbs!!!

Tak to okej :p no i pierwszy utwor nudny :p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Przeslucham i za 7 minut zobaczysz ocene :D

Okej:

-Dobre przejscie, prawie perfekcyjne :D tylko chyba niechcacy sciszyles bo jakos dziwnie sie sciszylo w pewnym momencie

-Okropna jakosc utworow! Jak mniemam, pewnie 64 lub 92 kbs... Zawsze bierz minimum 128 kpbs!!!

Tak to okej :P no i pierwszy utwor nudny :P

Dziękuje :) Tak niechcący ściszyłem ale to są uroki grania na myszce xD

Tak, jakość utworu źle ustawiona ;/, poprawie się.

1394041940-U1116777.png

Opublikowano

Jakość bardzo niska, jakby 64kbs, do poprawy. Proszę Cię tylko nie biedne efekty VDJ'a, najgorsze co można zastosować w utworze. Przestrzegam Cię tylko przed jednym, nie ucz się grania na VDJu lepiej załatwić sobie jakiś sprzęt, tylko żeby on nie polegał na jechaniu na synch. Sam zaczynałem na tym sofcie, potem pozyskałem sprzęt bez wyświetlania BPM itp. i sie nauczyłem przejścia na słuch robić.

Podsumowując, jakość, nie używaj efektów i nie przyzwyczajaj się do udogodnień programu(w sumie to i tak ciężko jest operować mikserem w nim), chyba że nie wiążesz przyszłości z graniem muzyki. :)

Powodzenia :D

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Jakość bardzo niska, jakby 64kbs, do poprawy. Proszę Cię tylko nie biedne efekty VDJ'a, najgorsze co można zastosować w utworze. Przestrzegam Cię tylko przed jednym, nie ucz się grania na VDJu lepiej załatwić sobie jakiś sprzęt, tylko żeby on nie polegał na jechaniu na synch. Sam zaczynałem na tym sofcie, potem pozyskałem sprzęt bez wyświetlania BPM itp. i sie nauczyłem przejścia na słuch robić.

Podsumowując, jakość, nie używaj efektów i nie przyzwyczajaj się do udogodnień programu(w sumie to i tak ciężko jest operować mikserem w nim), chyba że nie wiążesz przyszłości z graniem muzyki. :)

Powodzenia :D

Dzięki :) Jakość do poprawy, efektów nie używam nie wiem skąd Ci to przyszło na myśl :D a sprzęt to mam

zamiar niedługo kupić sobie na początek herculesa ;)

1394041940-U1116777.png

Opublikowano

Serio? :O Brzmiało jakby był efekt fade i loop'a w pewnym momencie, jak nie to zwracam honor. Herculesem nie zagrasz na słuch, tak jak pisałem, na twoim miejscu uderzałbym w coś bardziej wymagającego, ale to twój wybór. :)

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Serio? :O Brzmiało jakby był efekt fade i loop'a w pewnym momencie, jak nie to zwracam honor. Herculesem nie zagrasz na słuch, tak jak pisałem, na twoim miejscu uderzałbym w coś bardziej wymagającego, ale to twój wybór. :)

Wiem, przydało by się zainwestować w coś lepszego :/

Chyba dozbieram i kupię coś lepszego zamiast marnować haj$

1394041940-U1116777.png

Opublikowano

Jakość... Pamiętaj, większość słuchaczy zwraca na nią główną uwagę. Nie możesz na początku zniechęcać ich do siebie !

Przejście trochę zbyt wczesne, ale ujdzie jak na myszkę. Czasami słyszałem jakiś loopik, troszkę niepotrzebny. Zmień program, bo tak jak Gabrielek mówił, nauka i samo granie na virtalu, to porażka.

No i "składanka". 7min, dwa utwory... Już lepiej pasowało by short-mix. Zainwestuj w sprzęt i wtedy na prawdę możliwości rosną.

Opublikowano

Nowa składanka z lepszą jakością, przejścia marne no ale cały czas na myszce jadę ;/

oceni ktoś?

http://youtu.be/Jv33c1FhoKc

Nie przesadzaj, myszka da sie zrobic niezle :p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Jak nie wiesz jak robić przejścia w VDJu dam Ci tu próbkę jak ma to brzmieć i od razu poradę.

Pamiętaj że w tym programie widzisz tj. linie dźwięku, wiec twoje zadanie polega na tym aby one leciały równo, w tym miejscu ratuje cie przycisk SYNC, dlatego też nie możesz wybierać utworów, które zbytnio różnią się ilością BPMów. Następnym krokiem jest wejście w "outro" tracku, wtedy puszczasz drugą piosenkę z lekko wyciszonym bassem. Tu nie zagrasz na słuch, więc w pewnym momencie na full faderach decków crossfaderem zjeżdżasz w drugą stronę. Nie ściszaj utworów, bo to słabo potem wychodzi w końcowym nagraniu.

Próbka:

http://www6.zippyshare.com/v/25586758/file.html 

Pamiętaj SYNC w VDJu twój przyjaciel, jak Ci piosenka gra nie równo to klikasz i Ci się pięknie wyrównuje.(Nie polecam tego na normalnym sprzęcie bo chyba wyśmiewanym Guetta zostać nie chcesz) Czyli na SYNC tylko w VDJu, tak to nie rusz mi go nawet.

sAGxRQg.jpg

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...