Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie Minecrafta Frapsem Help

Dekay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was otóż przejdę odrazy do rzeczy mam  problem gdy nie nagrywam Frapsem mam w mc około 100/200 fps a gdy nagrywam dziwnym trafem spada mi do 7/6 fpsów nie wiem czemu tak jest więc proszę o szybką pomoc ! 

Opublikowano

Ok jak przeczyszczę to ci powiem czy coś się zmieniło . Tak po za tym wczoraj zmieniałem system więc komp jest praktycznie goły nie licząc potrzebnych programów 

Opublikowano

Fraps strasznie zżera fpsy więc nie polecam nim nagrywać powiedz co chcesz nagrywać a może znajdę program dla twoich potrzeb :D

Fraps strasznie zżera fpsy więc nie polecam nim nagrywać powiedz co chcesz nagrywać a może znajdę program dla twoich potrzeb :D

Opublikowano

Ogółem chciałbym nagrywać Mc gothic Call of duty  inne przygodowe i akcji gry :)

Opublikowano

Tak ku**a, najlepiej napisać posta żeby pobrał inny program..
Wiecie co to jest pomoc? ;____;
@top
daj ss zakladki movies

Opublikowano

Mówisz że dysk masz praktycznie czysty? Fraps tworzy pliki z kosmicznym rozmiarem więc może w tym problem bo dysk nie wyrabia i zamiast skupiać się na Mc to cała moc leci na zapis plików? Spróbuj w menedżerze zadań kombinować coś z priorytetem ustawiając większy dla Mc?

Opublikowano

Flubbed 

jedno pytanie jak sie nazywa proces MC bo go kurczę znaleźć nie mogę 

Opublikowano

Flubbed 

jedno pytanie jak sie nazywa proces MC bo go kurczę znaleźć nie mogę 

Zależy czy odpalasz normalnie, czy przez jakiś launcher... Zazwyczaj powinno być coś związane z Javą, ale polecam odpalić Mc i zobaczyć który proces wyjdzie "na prowadzenie" poprzez wysokie zużycie zasobów komputera :)

Opublikowano

posiadam lanucher by zyczu 

Dobra pytanie nie ważne znalazłem i na jaki pryiorytet mam dać 

Opublikowano

posiadam lanucher by zyczu 

Dobra pytanie nie ważne znalazłem i na jaki pryiorytet mam dać 

Wysoki lub czasu rzeczywistego oczywiście :P Chociaż bardziej byłbym przy Wysokim. Zmień priorytet tego Minecrafta i wtedy spróbuj coś nagrać :)

Opublikowano

ok jest dobrze gdy nagrywam mam 70 fps dzięki za pomoc ale od razu sie chę spytać gdy mam włączonego mc i to nic w tle nie mogę robić zacina się wszystko itp 

Opublikowano

Po pierwsze podaj pełną specyfikacje swojego komputera. Po drugie nie polecam Ci nagrywania gier Fraps'em ponieważ ten program za bardzo obciąża nagrywanie na słabych kompach więc ja polecam Ci Mirilis Action! lub ewentualnie Bandicam. ;)

Opublikowano

ok jest dobrze gdy nagrywam mam 70 fps dzięki za pomoc ale od razu sie chę spytać gdy mam włączonego mc i to nic w tle nie mogę robić zacina się wszystko itp 

Tak ponieważ ustawiając priorytet na Wysoki tak jakby uświadomiłeś komputerowi że Minecraft jest najważniejszy i na nim musi się skupiać. Możesz teraz kombinować i zmieniać priorytet na coraz niższy aż dojdziesz do średniego i zobaczyć jak to wszystko działa.

Opublikowano

Dziękuje wszystkim serdecznie za  pomoc a najbardziej panu "Flubbed"

Opublikowano

Dziękuje wszystkim serdecznie za  pomoc a najbardziej panu "Flubbed"

Cieszę się, że mogłem pomóc :) Lecz mimo wszystko polecam zmienić program do nagrywania ponieważ Frapsem jest to nieopłacalne :P 

Opublikowano

A ja kiedy robie w mc wysoki prirorytet to jagby mi się ruch opóznia . Nadusze W i po 2sekundach mi się dopiero ruszy o co w tym chodzi ?

Opublikowano

A ja kiedy robie w mc wysoki prirorytet to jagby mi się ruch opóznia . Nadusze W i po 2sekundach mi się dopiero ruszy o co w tym chodzi ?

A jak ustawisz Wysoki to sytuacja się powtarza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...