Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Transfuzja Krwi

Cas93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym poradniku wytłumaczę wam jak przeprowadzić Transfuzje Krwii.

Wielu z was pewnie boryka się z problemem czarno-białego ekranu w grze.

Otóż jest to spowodowane tym że posiadamy mało krwi w organizmie, utraconą między innymi walką z zombie lub innymi graczami.

Krew zawsze można uzupełnić robiąc Transfuzje Krwi. Czego potrzebujemy ? jak to zrobić ?

Potrzebujemy Saline Bag i Start Kit IV

RffsGnA.png

Możemy je znaleźć w szpitalach które są w większych miastach DayZ Standalone.

Przykładowo w Elektrozavodsk lub Chernogorsk.

DuGAzkx.jpg

Zu0i0nn.jpg

Biały - Szpital w którym znajdziemy apteczki, bandaże itd.

Następnie Saline Bag i Start Kit IV łączymy razem ze sobą i powstaje nam Saline Bag IV.

qsu3fpf.png

Do Transfuzji Krwi będzie nam potrzebny kompan w grze.

Więc jak przeprowadzić Transfuzje ?

Przeciągamy Saline Bag IV na pasek szybkiego wyboru, następnie bierzemy go w ręce i podchodzimy do kompana któremu chcemy wykonać Transfuzje Krwi. Później jak już jesteśmy obok swojego kompana przyciskamy przycisk F (przycisk akcji) i w tym momencie zaczyna się Transfuzja.

Teraz bez problemu będziemy mogli przemierzać świat DayZ Standalone w kolorowych barwach a nie czarno-białych.

Tutaj już kończy się mój poradnik dla początkujących i bardziej doświadczonych graczy DayZ Standalone.

Mam nadzieje że jakoś wam pomogłem i dzięki temu nie będziecie biegać w czarno białym świecie bez krwi.

Zakaz kopiowania mojego poradnika bez mojej zgody.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Sorry za odkop :)  Ale  już lepiej  zregenerować krew w łatwiejszy  sposób a jaki on jest? Jest to kilka małych kroków. 

1.Pij  dużo  Pepsi , Coli , Sprite by mieć po kliknięciu tab koło  Postaci  na jasno zielony "Energized" 

2. Jedz  dużo  Warzyw  , owoców "Pomarańcze , Cukinię , w puszkach jedzenie"  By mieć koło postaci  na jasno  zielony  "Hydrated" 

Po tym  może ci też wyskoczyć  koło postaci  "healing" to będzie lepiej ;)

Dzięki temu  co sekundę regeneruję ci się czegoś tam 2  krwi  (  nie powiem dokładnie bo zapomniałem )  i dzięki temu  po ileś tam  minutach zrobi ci się normalny ekran " brak szarych kolorów" 

Tylko pamiętaj o tym  że najlepiej jak  zobaczysz że coś już ciemnieje np  Energized to  szybko  wbij pepsi ;x 

Mam nadzieje że pomogłem :)

Opublikowano

Sorry za odkop :)  Ale  już lepiej  zregenerować krew w łatwiejszy  sposób a jaki on jest? Jest to kilka małych kroków. 

1.Pij  dużo  Pepsi , Coli , Sprite by mieć po kliknięciu tab koło  Postaci  na jasno zielony "Energized" 

2. Jedz  dużo  Warzyw  , owoców "Pomarańcze , Cukinię , w puszkach jedzenie"  By mieć koło postaci  na jasno  zielony  "Hydrated" 

Po tym  może ci też wyskoczyć  koło postaci  "healing" to będzie lepiej ;)

Dzięki temu  co sekundę regeneruję ci się czegoś tam 2  krwi  (  nie powiem dokładnie bo zapomniałem )  i dzięki temu  po ileś tam  minutach zrobi ci się normalny ekran " brak szarych kolorów" 

Tylko pamiętaj o tym  że najlepiej jak  zobaczysz że coś już ciemnieje np  Energized to  szybko  wbij pepsi ;x 

Mam nadzieje że pomogłem :)

Pomyliłeś Energized z Hydrated ale uratowałeś mi życie ;d bo miałem robić transfuzje dla kolegi a potem okazało się że jak by ją dostał do by padł ;P

76561198342061369.png

Opublikowano

No mogłem się pomylić ale to nie ma znaczenie bo i tak musisz te dwie rzeczy mieć :D

Teraz mam do was pytanie  

Mam np  Grupę krwi  AB(+)  I jak Umrę to  jak się na nowo odrodzę  mam taką samą czy już  muszę  szukać tester krwi i na nowo patrzeć  ?

I zapomniałem  dodać że jak  piszę Healing to oznacza że postać się leczy a jak  healthy to już że  uleczył się na maxa :) 

Opublikowano

No mogłem się pomylić ale to nie ma znaczenie bo i tak musisz te dwie rzeczy mieć :D

Teraz mam do was pytanie  

Mam np  Grupę krwi  AB(+)  I jak Umrę to  jak się na nowo odrodzę  mam taką samą czy już  muszę  szukać tester krwi i na nowo patrzeć  ?

I zapomniałem  dodać że jak  piszę Healing to oznacza że postać się leczy a jak  healthy to już że  uleczył się na maxa :)

Musisz robić kolejny test

76561198342061369.png

Opublikowano

Teraz mam do was pytanie  

No raczej nie. Ja od kilku dni ( i kilku śmierci ) robię sobie test i mam 0+

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Ale poradniki są do różnych wersji.

Alfa ma to do tego, że po kilku updatach gry pewne informacje lub cale poradniki stają się bezużyteczne. 

76561198030011137.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sorry za odkop dla jasności  GRUPA KRWI SIĘ ZMIENIA CO KAŻDĄ  ŚMIERĆ , CZASAMI  TRAFI SIĘ TA SAMA LECZ TO NIE OZNACZA ŻE  CAŁY CZAS MAMY TĄ SAMĄ  NP:

Miałem  0(-)  Dedłem , nowa postać mam  A(+)  Dedłem  mam  A(-)  Znowu Dedłem  A(+) ;)

Opublikowano

Tak potwierdzam.

Jakimś cudem kilka razy z rzędu miałem 0+

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...