Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki typ serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie. założyłem sobie 8slotowy serwer na gameserv.pl by grać ze znajomymi . i mam pytanie jak zrobić serwer by przyjemnie innym się grało i cały czas byli na serwie? nwm. jakiś freebuild zrobić? serwer ma 512 ramu gdzieś więc mini gry odpadają :( znam się na podstawowych pluginach.

mam jeszcze parę pytań. czy opłaca się bawić pluginem skript? jakie są jego możliwości? podacie jakieś dobre poradniki ? bo czytałem parę i nie rozumiałem :(

za pomoc LIKE :)

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Zrób małą wyspę (przez seed) , border , siadnijcie na Skype i grajcie , coś a'la Kwadratowa Masakra . :D

Ps. Sam bym na takim czymś zagrał . ;)

Opublikowano

@3up dzięki ogarnę tłumaczem jak widze to nawet łatwo niektóre rzeczy wyglądają. serwer będzie publiczny i w grupie na fb co należe tam prowadziłem dyskusje i zawsze parę nieznanych osób wejdzie (grupa liczy ok130 osóB)

i też chce skripta bo chcę umieć edytować skrypt co daje prezenty za granie na serwie a nie chce zaśmiecać serwa pluginami

@2up nie korzystam z skype bo mam internet mobilny i to by mi zżerało neta :(

@up dobry pomysł. zawsze mogę zmienić na wersje classic serwera i grać i zrobić jako 1 dniowy event

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

I jeszcze małe poradzenie od SpisNa! 

Włącz hardcore na serwerze, wgraj jakąś mapke na hardcore,survival i grajcie! 

Opublikowano

czy opłaca się bawić pluginem skript? jakie są jego możliwości? podacie jakieś dobre poradniki ? bo czytałem parę i nie rozumiałem 

Tak, opłaca się, ponieważ umożliwia on wiele ciekawych rzeczy. 

M.in:

Wiadomości na chacie

Możliwość ustawiania czegoś co jakiś czas

Możesz zrobić praktycznie wszystko co osiągalne w Minecrafcie ;)

Poradniki Skripta (Moje :)):

http://www.mpcforum.pl/topic/1105179-skript-czesc-pierwsza-czyli-podstawy-podstaw/

http://www.mpcforum.pl/topic/1105490-tutskript-czesc-druga

http://www.mpcforum.pl/topic/1105724-tutskript-czesc-trzecia/

Opublikowano

@2up dzięki nawet ciekawie piszesz poradniki (szkoda że nie ma w mpcforum subów tematów bo chętnie bym je przeglądał)
@up niestety na razie nie mogę takiego zrobić :( tego 8 slotowca zrobiłem bo mi co miesiąc na komórce zostaje kasa (a mam abonament i jak nie wykorzystam to po 2 miesiącach kasa znika :( ) może potem jak się rozkręcę to uda się zrobić tylo slotowy

Mam pytanie jak w essentials zrobić by na start mieć ileś kasy?

wojownik024_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...