Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Czy to wina biosa ?

czesia

Pytanie

Opublikowano

Witam wczoraj kupiłem do mojego pc mocna kartę graficzna koleś w sklepie zarzekał się ze komputer na tej grafice pociśnie naj. produkcje typu cod ghost a okazało się ze komp chodzi jak chodził dobrze zainstalowałem kodeki ;/ chyba. 

Parametr:

*System operacyjny:Windows 7 home premium

*Płyta glowna:Gigabyte G31M-ES2L

*Procesor Intel pentium D 2.80GHz

*Ram 2560MB

*DirectX 11

*NVIDIA GeForce GTX 550 Ti

Proszę pomocy żadnej gry nie może pociągnąć nawet głupich przeglądarkowych ;/ klatkuja. 

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi o to ze mam wszystkie sterowniki wgrane wchodząc w menadżer urządzeń pokazuje ze wszystko ok czy jest jakiś inny problem ? 

Opublikowano

Wgrałem wczoraj nowy system komputer czyszczony od środka zaktualizowałem biosa i dalej lipa :( żadna różnica zrobiłem test na win 7 i wyszlo ze na 7,9 procek wyszedł 2,2 a inne wyszły bardzo dobrze ok 6,7 to chyba procesor do wymiany;/ jaki polecacie do mojego komputera zeby chodzil bf3 cod ghost i mozna bylo nagrywac 

Opublikowano

Wgrałem wczoraj nowy system komputer czyszczony od środka zaktualizowałem biosa i dalej lipa :( żadna różnica zrobiłem test na win 7 i wyszlo ze na 7,9 procek wyszedł 2,2 a inne wyszły bardzo dobrze ok 6,7 to chyba procesor do wymiany;/ jaki polecacie do mojego komputera zeby chodzil bf3 cod ghost i mozna bylo nagrywac 

Podaj zasilacz moc i marka.

4zzt3n.png

Opublikowano

Sens ma tylko kupno zasilacza typu corsair vs 450W czy deus m1 i zbieranie na coś lepszego. Bo nie ma sensu kupować czegokolwiek na podstawkę lga 775, szczególnie myśląc o czymś więcej niż przeglądanie internetu.

Opublikowano

Nie chodzi o to że ta płyta nie obsługuje lepszych procesorów. Ale o to że na podstawkę lga 775 którą masz nie ma już sensownych procesorów.

Ty na początek powinieneś wymienić procesor bo jest on z czarnej listy a do tego ma tylko 350W. A włożenie tego gtx'a 550 ti i lepszego procesora może się skończyć spaleniem nie tylko samego zasilacza ale i nawet całego komputera. Dlatego wymiana zasilacza to podstawa.

A tani i dość przyzwoity zasilacz to koszt około 150zł za corsair vs 450W. I po tym z 300zł zostaje 150zł co wystarczy za pewne tylko na intel core 2 duo, który ma tylko dwa rdzenie i jest już mocno przestarzały. I mimo że tak jak nowe pentiumy czy celerony ma dwa rdzenie to jest od nich znacznie słabszy. 

A z tego co patrzyłem to ten twój pentium też ma dwa rdzenie więc do internetu czy starszych, mało wymagających gier wystarczy.

A teraz dalej proponuję kupno zasilacza i zbieranie na coś na podstawce 1155/1150.

Opublikowano

odpada wymiana wszystkiego ;/ to moze jakis inny procem nie musze grac na full detalach ;/ a ram ddr2

Ciężko tak na 775 coś dobrego. Zasilacz masz bombę. Na 2gb ram to o cod ghosts możesz pomarzyć.

Podaj budżet na procek.  

4zzt3n.png

Opublikowano

najwidoczniej tylko twoja bo nie masz sterowników zainstalowanych, bios nigdy nie wpływa na działanie systemu czy urządzeń

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Take me. 

Pc power supply

Model: take me 350

Ac-230V 4A 50Hz

To udało mi sie rozszyfrować :P

No to zasilacz, też do wymiany.  Jak chcesz nagrywać i grać to I5 musi być, więc płyta też do zmiany bo ta jest socket 775.

Aa właśnie podaj jeszcze czy ram DDR2 czy DDR3? Bo możliwe, że i to do wymiany.

Więc podaj cały budżet na zasilacz, procek i płytę. 

4zzt3n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...