Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RIFF Box JTAG a wgrywanie systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie.

Czy dzięki temu urządzeniowi mogę wgrać system do telefonu?

https://www.multi-com.pl/index.php/pl_PL,details,id_pr,7883,menu_mode,categories.html

Czy ty naprawdę chcesz wydać prawie 500 zł, żeby wgrać system do telefonu 0_o Masz dużo poradników w internecie, gdzie potrzebujesz po prostu kabla USB...

Z tego co czytam, nie widzę takiej opcji, ale mogę się mylić. Nigdy czegoś takiego na oczy nie widzałem :D Tam masz taką opcję "Zapytaj o produkt", może warto jej użyć?

RIFF Box JTAG ORYGINAŁ to nowe urządzenie JTAG od znanej wszystkim grupy Rocker Team. Box służy do naprawy boota w telefonach/urządzeniach opartych o ARM takich jak XScale PXA312, XScale PXA270, Qualcomm MSM62xx, S3C2440 jak także Broadcomm BCM21xxx.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Tak wiem że jest taka opcja.

Ale ja mam zamiar naprawiać telefony więc się pytam czy jest taka możliwość tym urządzeniem bo np. jak ktoś uwali telefon to pozostaje tylko jtag albo nowy telefon i serwis.

A tam jest podana cena netto więc wydam 599 zł.

Dobra znalazłem info na innym forum że można wgrać softa z dokładnym opisem jak to zrobić.

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

przydaje się bardzo przy serwisowaniu, odpada pieprzenie się z wymaganiami sterowników do różnych modeli, blokadami bootloaderów itp

jak napisali można odratować praktycznie każdy telefon uceglony za pomocą softu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...