Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowe Receptury.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam pytanie do was jak przerobic taki skrypt aby gracz bez permissions nie mógł tego zcraftowac a osoba z rangą np:vip mogła z tego korzystac?

on script load:
        register new shaped recipe for Diamond Pickaxe of efficiency 5,fortune 4,unbreaking 5 named "&b&lMagic Pickaxe" using diamond block, diamond block, diamond block, obsidian, stick, obsidian, redstone block, stick, redstone block

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Możesz spróbować dodać permisje dla tego skryptu np. Kilof.Epick i dać uprawnienie do danej rangi.Jak pomogłem czekam na like ;d

Opublikowano

@UP Wiem że dodac permissions ale chodziło mi o to aby ktoś mi to zrobił bo jak ja robie to wyskakuje mi error.

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

A jaki error ? Pamiętaj musisz dać to do jakiegoś eventu najlepiej on skript load:

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

A jaki error ? Pamiętaj musisz dać to do jakiegoś eventu najlepiej on skript load:

To by nic nie dało.

Kod musisz dać po tym twoim evencie:

on craft diamond pickaxe:
	if player has permission "craft.diamond.pickaxe":
		stop
	else:
		cancel event
		send "&4Nie masz do tego uprawnien!"
		stop

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Wszystko byłoby ok gdyby nie pisało mi że znaleziono ileś tam tab i że trzeba spacje zrobic  <_< A jak już robie to tymi spacjami to wyskakuje takie coś

'else' has to be placed just after an 'if' or 'else if' section (receptury.sk, line 7: 'else:')

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Wszystko byłoby ok gdyby nie pisało mi że znaleziono ileś tam tab i że trzeba spacje zrobic  <_< A jak już robie to tymi spacjami to wyskakuje takie coś

'else' has to be placed just after an 'if' or 'else if' section (receptury.sk, line 7: 'else:')

Nie rób spacji tylko tabulacje, podeślę ci gotowy kod:

http://pastebin.com/NTqZJiEK

Jesli pomoglem daj Like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...