Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Sterowniki

ParkourPL

Pytanie

Opublikowano

Witam Was wszystykich ! Z gory mowie ze jesli z polozeniem tematu jest cos nie tak to prosilbym o wlasciwe przeniesienie

Mam problem, poniewaz podczas gry w rozne gry w sieci ( jak dotad tylko MMORPG) , po kilku minutach gry mam zwieche ekranu, kilkusekundowy czarny obraz i powrot do normy z komunikatem " Sterownik ekranu Rodzina ATI Radeon przestal odpowiadac ale odzyskal sprawnosc" . Powtarza to sie kilka razy , az mi w koncu wysokczy blue screen. Problem ten pojawia sie tylko i wylacznie podczas gier i to bedacych na wierzchu - jesli zminimalizuje okno to bledu nie bedzie, w dodatku gry mi chodza bez jakis sciec czy lagow. Ciezko mi stwierdzic co moze byc nie tak - przy graniu w gry single ( heroes, cossacks) gra sie normalnie, Wiedzmin 2 mi tez jakos szedl. Rozwiazan na necie szukalem , jednak okolicznosci tego bledu w moim przypadku a innych sa rozne, wiec zdecydowalem sie napisac tutaj i poprosic Was o pomoc, badz wskazowki co moznaby z tym poczac:

Mniej wiecej wykonywalem juz

- kilkukrotna instalacje najnowszych sterownikow do karty( poprzedzona wykasowaniem starych)

- ustawianie wydajnosci

- wszelka kombinacje w Catalyst Control Center

- sprawdzanie temperatur, testy pamieci ( wszystko ok)

- ogolnie rzecz biorac wiekszosc rad na stronie support.microsoft.com, elektroda etc.

moj sprzet to:

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 2.20 GHz

Ram : 4GB

Win 7 64b

Karta graficzna: Ati Radeon X1650

Bede wdzieczny za kazda pomoc , natomiast pragne zaznaczyc iz ten problem trwa juz dlugo i wcale nie mniej  spedzilem czasu probujac go rozwiazac, wiec rady typu : przeskanuj kompa, oczysc CCleaner'em, pokasuj smieci mozna chyba uznac za oczywiste :P

(ps: Zdaje sobie sprawe ze jest to problem czysto techniczny ktory byc moze juz wystepowal ,ale zapewniam Moderatora i szanownych uzytkownikow piszacych "opcja szukaj" ze rozwiazania nie znalazlem :s )

Pozdrawiam !

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...