Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS na tym lapku

lordhagen19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Kupiłem (zamówiłem) laptopa MSI CR 360 z następującymi parametrami:

Procesor: AMD Athlon II P320 Dual-Core 2x2.1GHz

Pamięć RAM: Elixir 1Rx8 2048 MB DDR3-1066

Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4270 (do) 512MB

I tu nasuwa się moje pytanie. Możecie oszacować ile mw. będę miał FPS'ów w LoLu?

Jest tylko jeden problem o którym dopiero się dowiedziałem.

Na starym (niesprawnym już) laptopie o mniej więcej tych samych parametrach miałem całkiem spoko fps'y było płynnie.

Nie pamiętam ile było.

Miał on kartę graficzną ATi Radeon HD 3410 512 MB. Tylko przed chwilą wyczytałem że ta nowa ma pamięć współdzieloną, podczas

gdy starsza takiej nie miała. Czy to wpłynie jakoś na grę? Z tego co wiem to niedobrze, że pamięć jest współdzielona.

Będą lajki za pomoc ;D

Opublikowano

Na podstawie mojego starego kompa  laptopa(tylko że gb więcej ramu miał) mogę ci powiedzieć że jak dasz all na średnie oprócz cieni i efektów które polecam dać na niskie to będziesz miał ok. 35-40 fps, a w tf'ach 25-30.

Co do tej pamięci to chyba źle, bo będzie wykorzystywana w mniejszym stopniu przez lola. (chociaż nie jestem pewien, ale wyczytałem że ta karta będzie dzielić się między różne programy w większym stopniu)

Na pewno jest sens w porównywaniu PC do laptopa w sprawie gier?

Ohh, sry ja zawszę piszę na laptopa, komputer, tak więc chodzi mi o lapka mojego starego :P

928011413476457403957.png

Opublikowano

Słabiutka karta graficzna,na każdych ustawieniach graf. pewnie będzie ścinał w tf'ach,tak to wg. mnie ok. 25-60 na niskich.

Opublikowano

Dalo sie bedzie na kazdym PC ,ale komfortowo to nie wiadomo :)

Jak mu syfow nie dasz na dysk i ani jednego viruska to bedziesz mogl grac ,ale nie komfortowo pewnie

na PC Pentium D2,2 2 gb ram i geforce 9600 gt mialem +40 fps na tf na niskich wiec dalo sie grac , wiec pewnie do 25 najedzie

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Czyli będzie się dało grać? :D

Da rade, chociaż momentami może nie być to zbyt komfortowa gra ;)

Ale myślę, że te 30fps na full low spokojnie utrzymasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...