Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - By_derin off chanele.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przepraszam za uciążliwe pytania z seri chanele nie działają i z góry dziękuję.

Kierowałem się według takich porad gdy instalowałem pliki

Virtualbox=bsd 1gb ramu potem komendy f1/potem 1/nastepnie login:root hasło:derin i sysinstall configurate/networking/interface/no/no/ipv4 ip z normal końcówką to pod ipv4 z końcówką 100 ,a po prawej 255.0.0.0 potem ok test/cancel/cancel/exit install i komenda /etc/rc.d/netif restart /start chanele 2 on

portmap te do edytowania wszystkie ip na moje z końcówką 100 potem włączenie wszystkich portów next root.exe serwer info 6x ip zmienione na 25.93.243.100 czyli moje serwerimfo w cliencie też ip moje 25.93.243.100 w winscp łączę się z serwer usr/local/www/apache itp 4x config ip na moje z końcówką 100 (niektórzy mówią ,że tam trzeba zwykła końcówkę czy to prawda ?)

Po takiej konfiguracji odpalam prawym myszkim admin launcher start i niemogę się zalogować co jest ?

Mam konto założone na przeglądarkowej stronie by_derin

Prosze o pomoc !!

Link do skanu po wpisaniu komendy ps w virtualboxie w machinie : 

http://speedy.sh/FG2qe/123.png

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

Opublikowano

tak ustawiłem na hamachi właśnie kierowałem się poradnikiem piotrka i w ftp piotrek w 4x config wpisywał końcówkę 100 a derin normalną może to jest przyczyną ?

Opublikowano

Ja mam w tych plikach od strony koncowki normalne i w kliencie tez. Ale mam wlasciwie portmapa zrobionego. Sprawdz czy ty masz wlaczone chanele. Bo ip ze 100 omija internet i przekierowuje bezposredveqnio na serwer na ktorym jest to cos "nie korzystajac" z internetu. Wiec ftp navicat powinno dzialac. Zrob wszedzie ip ze 100 i odpisz.

Opublikowano

mam wszędzie z 100 dalej ni c :(

Opublikowano

a jeżeli zainstalowaem pliki serwerowe v2 na clienta v1 to może przez to ?

Opublikowano

dasz mi plik z tymi symlikami albo pomożesz/pokierujesz ?

Opublikowano

dasz mi plik z tymi symlikami albo pomożesz/pokierujesz ?

ln -s sciezka_z scieszka_do czyli:

ln -s /usr/home/sf/share/game /usr/home/sf/channel

DO CHANNELI Robisz DATA / LOCALE / GAME do Auth piszesz tak:

ln -s /usr/home/sf/share/game /usr/home/sf/auth/auth

a do DB tylko DATA i LOCALE [ jak dobrze pamiętam ] 

Ale sprawdź czy na pewno wina symlinków wejdź do channel 1 kliknij w locale i zobacz czy cie przeniesie do locale ;P

1390144171-U592769.png

Opublikowano

a po ludzku to mam wejśc w te foldery i wpisać coś w auth tak ? może ktoś mi da gotowca ?

Opublikowano

a po ludzku to mam wejśc w te foldery i wpisać coś w auth tak ? może ktoś mi da gotowca ?

wchodzisz do konsoli serwera i wpisujesz to co napisałem wyżej :-) tylko katalogi pododawaj bo nie wiem jakie Derin dał nazwy :-)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

a możesz dać przykład np jak u ciebie jest ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...