Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opłaca się?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam do was takie pytanie czy opłaca mi się kupić taką maszyne co poniżej za 290zł?

Parametry maszyny:

Procesor: 4 cores / 8 threads Intel Xeon

E3 1245v 2 (3 .4 GHz +)

Pamięć RAM: 32 DDR 3 GB

Dysk (HDD ) 2x 2 TB GB

Oprogramowanie : debian 7 64 bit

Opublikowano

Za miesiąc? Myślę, że nawet, jednak poszukaj może lepszych ofert, może coś znajdziesz.

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

Sprawdź na stronce  fiberhost.pl tam mają znakomite DEDYKI... Jeżeli chcesz robić porządny serwer to idź bardziej w stronę lepszego procka i dysku SSD i przedewszystkim dużej przepustowości łącza. Bo co z tego że masz najlepszą maszynkę jak możesz mieć łącze zawalone np. tylko 100MB/S na dedyki jest to dość mało.
Pozdrawiam i jeżeli pomogłem to zostaw like.

Opublikowano

Myślę, że się opłaca, ale jako tako bym nie kupował na fiberhoście. Poszukaj no normalnych stronach, gdzie możesz zakupić bezpośrednio serwer dedykowany :)

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Ja bym poszukal jeszcze lepszych ofert.

Bo ta mi sie wydaje ze nie jest naklepsza i najtansza.

Coś tu będzie KIEDYŚ xD

Opublikowano

Za tą cenę znajdziesz lepszą maszynę i to bez pośredników typu FiberHost itp.

Opublikowano

@up za 50zl to będę miał 1 GB -,- a u mnie gra ok. 200 graczy więc nie bardzo taka maszyna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...