Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to serio jest losowe ?!

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy kolejność pickowania na rankedach jest serio losowa ?

Bo to jest niepoważne.

Z 10 meczy już jestem last pickiem.. Nie gram duo itd... To jest śmieszne..

Opublikowano

Nie w takim stopniu losowa, po MMR'ach dobiera, a jak masz z kimś mniej-więcej równe to was losuje.

Ale jak jesteś zawszę nisko to potem na firsta będzie cię dawało. (taki system)

928011413476457403957.png

Opublikowano

No widocznie, musiał byś mieć jakiegoś ooooogromnego win streak'a żeby to poprawić.

A nie grałeś czasem premade z kolegą ok. 2 ligi niżej ? Wtedy cholernie obniża mmr'y. (Wiem, nie grasz duo, ale może dawniej tak grałeś?)

928011413476457403957.png

Opublikowano

To jest losowe teraz.

Normalnie Gold 1 jest wyzej niz ja w Plat 2 przy czym nie mial zadnego win streaku.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Poniższe zmiany wejdą w życie już dziś:

• Wszyscy gracze będą mieć teraz równe (generowane losowo) szanse, by wybierać postać jako pierwsi
  • W przypadkach gry w duecie, kapitan drużyny będzie wybierać jako pierwszy, a drugi członek duetu otrzyma taką pozycję, jaka losowo została wyznaczona kapitanowi.

Context:
W kolejce solo, w meczach z dobieraniem przeciwników, różnica w umiejętnościach graczy, od góry do dołu, jest dość mała, nie biorąc pod uwagę ich wyniku z poprzedniego sezonu (pamiętajmy, że to nowy sezon z wieloma zmianami w rozgrywce, a niektórzy gracze znacznie zwiększyli swoje umiejętności). Chcemy by kolejność wyboru była generowana losowo tak, by każdy gracz miał szansę spełniać swoją ulubioną rolę podczas meczu. Mimo tego, chcemy byście pamiętali, że komunikacja w drużynie jest tak samo istotna jak kolejność wybierania postaci. Taka zmiana powinna wyeliminować nadużywanie faktu gry w duecie; kolejność generowana losowo ma na celu sprawić, by każdy czuł się fair, bez względu na fakt dołączania do rozgrywki ze znajomym. Będzie ona również w pewnym stopniu nakłaniać do współpracy podczas etapu wybierania bohaterów.

Czyli losowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...