Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Factions [Bardzo Pilne] [Zbugowana wersja przez którą można włamywać się na servery]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

chciałbym spytać gdzie w configu w factions zablokować używanie w nicku znaków "/" "?" itp.

minecraft//mstore...???

Problem występuje tylko wtedy kiedy ma się plugin AutchMe tak jak ja teraz,nie mam zamiaru usuwać tego pluginu bo mam tam bardzo dużo graczy.

Ktoś podpowie jak naprawić ten bug?

Dodam że dziś mi się taki jeden włamał na server,użył już kilka razy komend których nie powinien był.

Dodam tutaj jego IP jakby ktoś chciał sobie sprawdzić czy ktoś ma kogoś takiego na serverze.

Opublikowano

ja mialem tego gracza i on mi sie tez kiedys wkradł :C

Ktoś pomoże?

Nikt by nie chciał by tacy gracze jak podany przeze mnie rozwalał komuś server,sam posiadam 80-slotowy i za zapłacone pieniędze chciałbym się dalej bawić...

Opublikowano

Tez go miałem zbanował cały serwer! Ale tego chyba nie da sie zablokowac :/

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

Tez go miałem zbanował cały serwer! Ale tego chyba nie da sie zablokowac :/

Musi być sposób,kiedyś był.

Wszystkie poradniki jak to zablokować są z 2012 roku kiedy plugin był w czasie rozwoju i miał on folder "factions" w "plugins" a teraz mamy jedynie "mstore" który nic mi nie mówi...

Sprawdzałem każdy pliczek pokolei szukając odpowiedzi ale nic.

Może ktoś mądrzejszy sie wypowie...

Opublikowano

Właśnie zalogowałem się aby napisać to co kolega UP.
Usuń w AuthMe w dostępnych znakach "?" to zablokuje możliwości używania UNICODE ;)

Serwer minecraft 1.7 i 1.8

Survival, Gildie, Działki i Mini Games

Opublikowano

Używanie znaków specjalnych typu "?" jest zablokowane przez minecrafta o.O Jeśli nie działa to łap skrypt:

on join:
	if player's nickname contains "?" or "/"

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

Czyżby, ten "koleś" miał nick HakerBonzo lub Zbucki xdd ?

Nie nie,on podaje nick admina...

W tym przypadku wyglądało to tak "?krystian1909",miał dostęp do prawie wszystkich rzeczy.

Samego OP nie miał,ale HeadAdmin ma dostęp do większości komend (na szczęście ja zablokowałem komendę "/op <nick>"

Opublikowano

Używanie znaków specjalnych typu "?" jest zablokowane przez minecrafta o.O Jeśli nie działa to łap skrypt:

on join:
	if player's nickname contains "?" or "/"

Już wszystko działa,jak problem będzie się pojawiał z czymś innym to dam znać :P

Polecam wgrac Ci UltimateClans - wszystko ladnie dziala.

Czy ja wiem,teraz przerzucając się z jednego pluginu na drugi stracilbym wielu graczy.

Szkoda byłoby tracić wszystkie gildie na które ktoś długo pracował.

P.S

Mam pytanko... plugin ma spolszczenie,wbudowane bądź gotowe gdzieś na jakiejś stronce?

Opublikowano

@UP

Sam sobie spolszcz plugin... Choćby i nawet translatorem Google'owym :)-

Spolszczenia pluginów, często mogą dodawać to czego byś nie chciał, bo zorientujesz się po miesiącu od dodania, a ponad to często można natrafić na wirusa :P

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...