Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Terenzo instalacja pomoże ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,gdy instalowałem plik by_terenzo napotkałem się na błąd w poradniku otóż 1.Gościu napisał ( Instalujemy najnowszego klienta Metin2.pl oraz go patchujemy.

- Wypakowujemy do folderu z klientem pliki ClientSideClientSideV2 oraz ClientSideV3(w odpowiedniej kolejności).
- Otwieramy plik serverip.cfg i wpisujemy tam nasze ip z końcówką .100(dla innych osób z normalną końcówką)
- Czas na root i locale. Wypakowujemy je.
- Wchodzimy w folder root i otwieramy serverinfo.py, wyskoczy nam:)

A nieznalazłem nigdzie tego clientsidev2 i v3 tylko samo clientside

a po drugie

Uruchamiamy XML CREATOR

lolek7.png

- Wpisujemy root po czym wybieramy lokalizację folderu root i klikamy OK. Następnie wybieramy lokalizację folderu w którym znajdują się nasze root i locale_pl i również klikamy OK. Na koniec klikamyNie. To samo powtarzamy z locale, tyle, że zamiast root wpisujemy locale_pl y wybieramy folder locale_pl.
- Otwieramy plik root.xml w notatniku, wpisujemy ctrl+h i zamieniamy każde <File archivedPath="root/ na <File archivedPath="(podobnie jak z konfiguracją portmap.ini). Zamykamy i zapisujemy.
- Plik root.xml przenosimy na m2.exe i gdy wyskoczy nam to okienko)

Oco w tym chodzi xml nigdzie nie znalazłem proszę o pomoc

Czy mogę zainstalować jego pliki serwerowe i np zainstalować na cliencie by_derin czyli launchera derina packa i tych innych pliczkach ?

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...