Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież kluczy do Skrzyni Mann Co.

HardStyl3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas grania w CS:GO wyskoczył problem, że steam wymaga odświeżenia logowania, gdyż ktoś jest zalogowany na tym koncie z innej lokalizacji. Po wylogowaniu i zalogowaniu pojawił mi się w znajomych owy gość:

http://steamcommunity.com/id/mitch12345

(Sike!) i informacja, że właśnie się z nim wymieniłem (Lecz tak naprawdę nie - on sam to zrobił) za moje 3 klucze (wszystkie jakie miałem) lecz resztę rzeczy zostawił. O dziwo w ekwipunku (przed kradzieżom) miałem 35 itemków, potem w ekwipunku (po kradzieży) miałem nadal 35 itemków, lecz już bez kluczy. W tradzie pokazane było, że tylko klucze zabrał...

// linki w code

sygnatura.png

Opublikowano

Mógłbyś być bardziej uprzejmiejszy... Zgłosiłem do supportu. Steamrep u niego w porządku...

Napisz temat na forum (chyba) steamrep, tak jakby report, napisz co zrobił według formułki, daj dowody. Jeżeli się uda, to dostanie negatywną reputacje, przez co nie będą chcieli się z nim wymieniać, nie mówiąc już o banie od Valve.

Opublikowano

SteamRep ma na takie niskie kwoty wyjeb...e a Steam Support nie pomoże Ci, jeżeli nie miałeś włączonego Steam Guarda. Przynajmniej nie wiele pomogą.

Opublikowano

Mógłbyś być bardziej uprzejmiejszy... Zgłosiłem do supportu. Steamrep u niego w porządku...

Co w mojej odpowiedzi jest nieuprzejmego?

SteamRep ma na takie niskie kwoty wyjeb...e a Steam Support nie pomoże Ci, jeżeli nie miałeś włączonego Steam Guarda. Przynajmniej nie wiele pomogą.

Nie ma, ale może trochę potrwać zanim go oznaczą.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Co w mojej odpowiedzi jest nieuprzejmego?

Nie ma, ale może trochę potrwać zanim go oznaczą.

Chodzi mu chyba o to - 

A co my mamy z tym zrobić? 

@topic: Przedmiotów raczej nie odzyskasz, ale przynajmniej złodziej dostanie kare. 

Opublikowano

Chodzi mu chyba o to - 

@topic: Przedmiotów raczej nie odzyskasz, ale przynajmniej złodziej dostanie kare. 

Nadal nie widzę w tym nic specjalnego.

Jeśli był to włam na konto przez jakiś phishing link to powinien odzyskać.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

No co za typas, @dosking dajesz mi warna za offtop który nie był offtopem a teraz kłócisz się z drugą osobą czy Go obraziłeś czy nie xD

Co do itemów to sprawy bywają różne, czasem złodziej zostanie ukarany kasacją itemów a osoba która została okradziona nic nie dostaje, czasem oddają ale nie zawsze. Jeżeli to był włam przez fake "FREE STEAM GAMES!!11!1!" czy coś podobnego to z itemami Kolega może się pożegnać, ponieważ takie strony zawsze są oszukane. Zawsze ale to zawsze przy logowaniu gdzieś za pomocą steam należy patrzeć czy połączenie jest zabezpieczone przez podpisany certyfikat.

Opublikowano

No co za typas, @dosking dajesz mi warna za offtop który nie był offtopem a teraz kłócisz się z drugą osobą czy Go obraziłeś czy nie xD

Co do itemów to sprawy bywają różne, czasem złodziej zostanie ukarany kasacją itemów a osoba która została okradziona nic nie dostaje, czasem oddają ale nie zawsze. Jeżeli to był włam przez fake "FREE STEAM GAMES!!11!1!" czy coś podobnego to z itemami Kolega może się pożegnać, ponieważ takie strony zawsze są oszukane. Zawsze ale to zawsze przy logowaniu gdzieś za pomocą steam należy patrzeć czy połączenie jest zabezpieczone przez podpisany certyfikat.

Z nikim się nie kłócę. o.O Jeśli uważasz, że warn jest niesłuszny, to pisz mi na pw, dlaczego tak uważasz i jeśli masz rację, to go zdejmę.

Właśnie przy kradzieży przez takie linki, oddają itemy.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

To nie było tak, że oddają itemy jak ktoś włamał się na konto ze Steam Guardem przez email? Nie wiem już, mogło mi się pomylić.

Opublikowano

To nie było tak, że oddają itemy jak ktoś włamał się na konto ze Steam Guardem przez email? Nie wiem już, mogło mi się pomylić.

Oddają ogólnie, kiedy konto zostanie zhackowane (przez takie linki, bruteforce hasła, itp.) Nie oddają w przypadku, gdy zostałeś po prostu oscamowany.

0eab14ddf550.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...