Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spalony Zasilacz?

LenoxPL

Pytanie

Opublikowano

Wczoraj tak ok 18 kupiłem sobie nowy komputer z windowsem xp i po kilku godzinach tak ok. 22 Wgrałem win 7 i na nim zaczałem instalowac 1 gre poszłem do łazienki mój brat był w pokoju gdzie był ten komp i nagle mi sie drze ze komp sie wyłaczył i ja probowałem go właczyc i jak chce go właczyc i klikam na ten przycisk power od kompa to on sie swieci na niebiesko przez 1-2 sec i nie chce sie właczyc . Zasilacz ma 230V A i nie nie moge pozyczyc od kolegi zadnego zasilacza. Prosze o pomoc :(

Specyfikacja Komputerka:

Ram : 2 GB

Procek:Intel Pentium 4 3.40 GHz

Karta Graf:NVIDIA GeForce 8600GS 1 GB

Dysk: 300 GB

50364.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpowie ktoś jeju ? -,-

50364.png

Opublikowano

zamiast pisać bezsensowne posty to byś cierpliwie poczekał. nikt nie będzie tutaj siedział 24/7 bo ty tak chcesz.

wina może leżeć po stronie zasilacza jak i po stronie... wszystkiego. podaj dokładną moc zasilacza, jego model i jaki masz sprzęt (ram itd)

dobra xD czas iść spać bo na oczy nie widzę i nie zauważyłem specyfikacji sprzętu :f

moc tego zasilacza jest bardzo słaba, podaj jeszcze jego nazwę.

Opublikowano

zamiast pisać bezsensowne posty to byś cierpliwie poczekał. nikt nie będzie tutaj siedział 24/7 bo ty tak chcesz.

wina może leżeć po stronie zasilacza jak i po stronie... wszystkiego. podaj dokładną moc zasilacza, jego model i jaki masz sprzęt (ram itd)

dobra xD czas iść spać bo na oczy nie widzę i nie zauważyłem specyfikacji sprzętu :f

moc tego zasilacza jest bardzo słaba, podaj jeszcze jego nazwę.

230V, a zasilacz zapewne no name.

4zzt3n.png

Opublikowano

230V, a zasilacz zapewne no name.

230V? Srlsy?

Chodziło o Waty, nie Volty.

Odłącz kabel od zasilacza, naciśnij power, poczekaj z 2 minuty i spróbuj od nowa załączyć a jak nie, to skoro nowy PC, to na gwarancję oddaj, bo jak sam będziesz grzebać, to możesz coś tak zepsuć, że na gwarancję już tego nie wezmą. :P

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...