Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Można grać bez wydawania pieniędzy?

kubanowak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytanie do ludzi którzy się orientują w tym temacie. Czy w Aiona da się grać za darmo? tzn. Bez gold packa i wydawania realnej kasy coś osiągnę? 

Pozdrawiam, Kuba

Opublikowano

Tak, można grać bez wydawania realnych pieniędzy.

Gold Pack pozwala na handlowanie i pisanie na czacie serwera.

EQ spokojnie sam kupisz/zdobędziesz i ulepszysz, a czat globalny nie potrzebny.

Opublikowano

Teraz będzie Ci ciężko nie wydać kasy, zwłaszcza, jeżeli grasz na serwerze Barus. Tam GP chodzi już około 70kk. Bez GP masz możliwość sprzedania dropu do 700k dziennie, jeżeli sie nie mylę. Więc wyobraź sobie, ile to jest dni grania, zanim zakupisz ten pierwszy GP u brokera(od graczy).

Opublikowano

Aha. xD Na jakim serwerze są najtańsze GP ? Ale... jak kupię od kogoś GP? jak nie bd miał GP i nie będe mógł handlować? :D a tak wgl moge zmienić konto i iść na inny serwer tylko powiedzcie jaki bo wyczytałem gdzieś że na jakichś tam serwerach 1-5kk.

Opublikowano

Teraz będzie Ci ciężko nie wydać kasy, zwłaszcza, jeżeli grasz na serwerze Barus. Tam GP chodzi już około 70kk. Bez GP masz możliwość sprzedania dropu do 700k dziennie, jeżeli sie nie mylę. Więc wyobraź sobie, ile to jest dni grania, zanim zakupisz ten pierwszy GP u brokera(od graczy).

U Elyosów GP są po 70kk?  o.O To macie tam ceny jak Asmo Nexus.

Na Asmo Barusie gdy ostatnio patrzyłem to GP były po ~30kk. GP po 35kk był wyśmiewany przez wszystkich.

Opublikowano

U Elyosów GP są po 70kk?  o.O To macie tam ceny jak Asmo Nexus.

Na Asmo Barusie gdy ostatnio patrzyłem to GP były po ~30kk. GP po 35kk był wyśmiewany przez wszystkich.

GP u Elyosów chodzi 40kk-43kk (nie spotkałem się jeszcze z 70kk).

4770714280454741315510.png
Opublikowano

na Barusie u Elyosów cena gold packa kosztuje 42-43kk.  Da się kupić za 40, ale cięzko. Za więcej niż 43 nie sprzedasz.

Mozna grać bez wydawania kasy, ja gram i uzbierałem na pierwszego goldpacka. 

Najgorsze jest że w ciągu dnia mozna sprzedać rzeczy za max 1kk i potem limit jest, to jest najgorsze.

Opublikowano

Tak ! To właśnie jest cudowne w Aion'ie...
Jest to gra z nielicznych, która nie jest PayToWin, tylko normalną i zajebistą FreeToPlay. :P
Jak najbardziej polecam ci grę i naprawdę się nie zawiedziesz ^.^

Dungeony/Instancje - dropisz tam dobre itki lub kupujesz na AH i tyle... Pozdro !

@edit...
Nie musisz kupywać GP... ja na Bachus'ie jakoś żyje bez tego... -,- To, że niektórzy sobie nie radzą to już nie mój problem :P
Spróbuj bez tego i się przyzwyczaj. Pograj, posmakuj i oceń. Tyle moge powiedzieć

Nigdy nie kupiłbym Forda !
Bo jak masz Forda, to nie jesteś dobra morda !

https://www.youtube.com/watch?v=MZjoSEgtuV0&hd=1

Moderator  <3 oraz Opiekun Serwera DR biggrin.png

Opublikowano

@edit...

Nie musisz kupywać GP... ja na Bachus'ie jakoś żyje bez tego... -,- To, że niektórzy sobie nie radzą to już nie mój problem :P

Spróbuj bez tego i się przyzwyczaj. Pograj, posmakuj i oceń. Tyle moge powiedzieć

Na end-game nie da się grać bez GP ponieważ CD na instancje wynosi czasem i tydzień. Nie wyobrażam sobie dropienia broni czy składania setu chodząc co 5-7 dni na instancję gdy normalnie chodzę co 2-3. Dodatkowo jak normalnie mam 4 Cera medale za obronę fortec w Katalamie tak bez GP bym mógł dostać z tego co się orientuję maksymalnie 1 plat czy jakoś tak. Zrobienie porządnego eq do PvP by zajęło wieczność chyba, że skończył bym na tym za BMy - Medaliony Walki czy jakoś tak.

Ogółem jednak uważam GP za dobre rozwiązanie bo np. w przeciwieństwie do wersji NA tutaj spamboty nie oblegają LFG czatu 24/7, a kupić GP za gold w grze dla większości graczy nie jest jakimś specjalnym problemem.

Ahm, jeszcze ostatnia rzecz xD, Ile mi zajmie osiągnięcie czegoś? zdobycie np 40 lvl,a?

Zależy ile będziesz grał i jak Ci idzie (czy ogarniasz jak efektywnie wykonywać questy itd). Bardzo zaawansowani gracze robią max lvl w tydzień z przerwami. Przeciętny gracz nie nawalający jakoś specjalnie dużo w tydzień wbija 25~45lvl, później się trochę męczy do 51 (też tak średnio tydzień do max dwóch), dalej moim zdaniem idzie z górki bo max tydzień do 61 i dalej max tydzień do 65. Łącznie przeciętny gracz skupiający się na questach powinien wbić max lvl w miesiąc, a nawet szybciej jeśli mu będzie dobrze szło.

Ja wbiłem z 61 do 65 w jeden dzień.

Opublikowano

(czy ogarniasz jak efektywnie wykonywać questy itd). 

Ja wbiłem z 61 do 65 w jeden dzień.

Efektywnie czyli jak ? ;D

Opublikowano

Efektywnie czyli zbierasz wszystkie questy z okolicy, patrzysz które czego dotyczą oraz czy są jakieś w obok siebie (możesz je zaznaczyć na mapie by na minimapie dostępnej pod "N" pojawiły się jako okręgi w przypadku mobów do zabicia lub itemów do zebrania), a następnie je robisz i oddajesz na raz po czym zwykle bierzesz kolejne jakie są dostępne i robisz tak samo. Nazwałem to "efektywnym" robieniem questów chociaż tak każdy normalny człowiek robi zadania bo widziałem jak raz pewien gracz uparcie robił jednego questa po czym go oddawał i robił kolejnego... Nie docierało do niego, że questy zwykle są obok siebie więc biegał 5 razy do mobów/przedmiotów będących obok siebie. Dlatego dla niego było by to "efektywne" ale czasem po prostu ludzie nie rozumieją, że najlepiej jest szybko przejrzeć co i gdzie trzeba zrobić po czym sprawdzić czy jest coś w okolicy do zrobienia.

Najgorzej mi się expiło między 46-50 bo zadania często były z gatunku "zabij 30 mobów i wróć" powtarzalne 10x i nie było nic lepszego do robienia. Najprzyjemniej natomiast było przedziale 56-60 oraz 60-65, zwłaszcza w tym drugim przedziale bo masz powiedzmy 3 NPC w campie dających Ci 5 podobnych questów. Robisz, zmieniasz lokację i jedynie uważasz by nie wpaść na gracza z przeciwnej frakcji. Tak to idziesz, robisz i exp leci aż miło.. No i przy okazji zbierasz BMy (Battle Medaliony - Medale Walki) za które kupujesz podstawowy nowy set w 4.0 do PvPvE.

Opublikowano

Aha czyli normalne robienie questów jak każdy w miarę ogarnięty gracz MMORPG. Dzięki wam wielkie temat do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...