Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pando Media Booster - polecam usunąć

mixer21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dziś znalazłem ciekawy artykuł :

Kojarzycie proces Pando Media Booster, który często uruchamia się Wam wraz z League of Legends? Jest to złośliwe oprogramowanie, które należy natychmiast odinstalować! Razem z How2Play dowiesz się jak to zrobić i ustrzec siebie i znajomych przed problemami!

W sierpniu 2013 roku firma odpowiedzialna za Pando Media Booster została zamknięta. Aplikacje przejęła inna firma, które zaaplikowała do niej złośliwe oprogramowania. Powinniście jak najszybciej usunąć PMB ze swoich komputerów! Zabezpieczy Cię to przed wieloma nie przewidzianymi problemami!

Sami twórcy Riot Games potwierdzili tą informację, że program więcej nie jest przez nich licencjonowany i PMB można spokojnie odinstalować, co nie będzie miało wpływu na grę. 

Aby odinstalować program:

• Udaj się do panelu sterowania
  • Zakładka „dodaj/usuń programy”
  • Znajdź Pando Media Booster na liście programów
  • Odinstaluj program

Jeśli programu nie ma na liście w zakładce dodaj usuń programy:

• Uruchom menadżer zadań (ctrl + alt + delate)
  • Znajdź proces „PMB.exe” kliknij na niego prawym przyciskiem i wybierz „właściwości”
  • Otwórz folder z plikiem
  • Zamknij proces w menadżerze zadań
  • Skasuj program
how2play.pl

dla tych którzy nie wiedzieli !

Opublikowano

Dowód daj, nie wierzę że riot by takie coś dawał, nie wciskaj kitu (lub ta strona).

Moim zdaniem też coś kitujesz . Gdyby Riot Coś takiego zrobił to albo by wprowadził do patcha coś takiego albo napisali by na forum .

Powiem Ci , jaki smak ma zdrada ,

Kłamstwo - otwórz drzwi , tam szatan .

Bagno - Wielu to odpowiada

Znaaam to - Nie tylko z Opowiadań !

Diox < 3

Opublikowano

Dowód daj, nie wierzę że riot by takie coś dawał, nie wciskaj kitu (lub ta strona).

i Ty jestesś gold member? :D

tłuk

jaki dowód? wpisz sobie w google to sie dowiesz.

a poza tym co mam ci udowadniac ? ten  programik instalował (instaluje) sie wraz z lolem, lecz teraz  "mi twórcy Riot Games potwierdzili tą informację, że program więcej nie jest przez nich licencjonowany i PMB można spokojnie odinstalować, co nie będzie miało wpływu na grę" naucz sie czytać kurwa to takie trudne?

@@

a co ma riot do tego ?? on nic nie zrobił ja pierdziele,

ten program słyżył chyba aby gry szybciej sie pobierały teraz nie współpracuje z lolem lecz program został na kompie ?? co dał by pacz? przecież oni nie są w stanie usunąc programu który masz zainstalowany w systemie

Opublikowano

Moim zdaniem też coś kitujesz . Gdyby Riot Coś takiego zrobił to albo by wprowadził do patcha coś takiego albo napisali by na forum .

Co mieliby wprowadzić do tego patcha? Jeśli ich launcher odinstalowywałby ten program to spokojnie można byłoby ich pozwać.

Opublikowano

wkoncu jest to złośliwe oprogramowanie czy nie? :D

czytałem na innym forum, że ciągnie nam troche ten program transfer. myśle że sobie tego nie wymyślili.

lecz możesz sie słuchać 15-latków oni wiedzą lepiej :D

pozdro

Opublikowano

@up, oprogramowanie które LoL kiedyś używał do patchowania, teraz go nie używa i z tego co wiem to PMB został przejęte przez inną firmę, ja wywaliłem bo to powodowało u mnie lagi.

Opublikowano

@ up a jak to wywalę to nie będę miał normalnych problemów ? / i czy jak to usunę to będzie mi działać jak by to było ?

Będzie działać bo lol już tego nie używa. Taka pozostałość.

Opublikowano

jak to odinstaluje mogę mieć mniejszy ping? mam zazwyczaj 60 ale nieraz nie wiem dlaczego lol wariuje i jest od 400 do 1000 pingu przez co czasem przegram rankeda

Opublikowano

Pytanie tak jak up, czy jak odinstaluje będe miał jakieś problemy z lolem? lagi itp ? zazwyczaj nie mam lagów z racji, że mam dobry komputer ale wole wiedzieć.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Pytanie tak jak up, czy jak odinstaluje będe miał jakieś problemy z lolem? lagi itp ? zazwyczaj nie mam lagów z racji, że mam dobry komputer ale wole wiedzieć.

Jak to odinstalujesz będziesz miał mniejszy ping. Odinstalowanie jest nawet w poradniku tu na forum by zmniejszyć ping.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...