Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silownia - pierwszy raz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jutro wybieram się 1 raz na siłownie, mam do was kilka pytań:

1. Co ze sobą zabrać?

2. Pierwszy dzień, lecieć odrazu na sztangi (po rozgrzewce) ? Jak zorganizować sobie pierwszy raz

3. Słyszałem, że gdy wchodzi się do siłowni trzeba podać wszystkim rękę. Tyczy się to też większych siłowni? (moja jest największa w Krk, ludzi będzie kilkadziesiąt wiec raczej ciężko)

4. Odrazu po wejściu podejść do jakiegoś trenera ? Czy tacy ludzie mogą rozpisać ćwiczenia i/lub diete? (nie chodzi mi tu o personalnych, tylko o tych co się szlajają po siłowni)

5. Jak poradzić sobie z presją, że te wszystkie ''koksy'' się na mnie patrzą i podśmiewają się ? ;p

To tyle, ciekawe odp nagradzam.

Jeszcze jedno pytanie:

6. Czy 16lat to dobry czas na rozpoczęcie przygody z siłownią? 

k,NjEyMjI1MjEsNDUwNDIwOTQ=,f,Wiernosc.jp

Wisła aż po grób ! 

Opublikowano

1. Wode, jakieś przebranie .

2. Możesz leciec.

3. Ja podaje ręke tylko kolegą.

4. Nie musisz podchodzic :D

5. Jebaj ich :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

1. Wodę, na przebranie coś, ręcznik itp - jak chcesz brać prysznic :P Ja nie biorę, bo mam 20 metrów do siłowni

2. Jasne, tylko sobie rozpisz wcześniej co dzisiaj robisz

3. Zawsze podaję rękę, ale chodzę na małą siłownię w twoim przypadku po prostu powiedziałbym "cześć" tak ogólnie do wszystkich (też tak robię jak jest dużo ludzi)

4. Po co :P Na internecie sobie poszukaj rozpisek, diety itp, długo nie będziesz szukał

5. Pierwszy raz zawsze jest najgorszy ^^ te "koksy" nie będą na ciebie patrzeć, może pierwszy dzień jak będziesz się rozglądał i "poznawał" siłownię. Każdy interesuje się sobą.

Opublikowano

1. Zabierz ze soba wode, recznik, cos na przebranie oczywiscie - to jest najwazniejsze.

2. Silownia, robienie miesni to nie jest tylko podnoszenie sztangi na laweczce, to wiele roznych cwiczen z hantlami czy innymi bajerami. Zalezy co sam chcesz wycwiczyc u siebie w ciele. Najpierw rozgrzewka, rozciagnij sie by nie bylo zle za bardzo. Jakies proste cwiczenia i heja.

3. Nie witaj sie, po co? Znasz ich to sie witaj. Tak to bez sensu.

4. A jak nie bedzie trenera? Mozesz znalezc sobie kogos na silowni i zapytac czy pomoze, czy podpowie, pogadac z nim troche o tym. W internecie jest pelno rozpisek z treningami, co cwiczcy, jak cwiczyc, ile serii i powtorzen. Masz wszystko, wystarczy wyguglowac.

5. Za duzo filmow. Na silowni praktycznie nikt na Ciebie nie patrzy bo zajmuja sie swoimi cwiczeniami.

Opublikowano

A czemu by nie?
Nie wiem co wy macie z tym wiekiem.. zachowujecie się jakbyście mieli brać 300kg w mc na rozgrzewke.

graphic.png

Opublikowano

Wiec tak, bierzesz torbe, do niej ręcznik, jakieś krótkie spodenki i 2l wody. i najlepiej rękawice, witasz się tam podajesz ręcę ale niektórym nie wiem na jaką siłkę chodzisz ale zazwyczaj jest tak jak np. w parku. każdy chodzi tam ale nikt sobie rąk nie podaje... nie idź odrazu na sztangi, najpierw rozgrzewka na orbitku,rower stacjonarny, brzuszki przysiady itd.  potem sztangi,hantle, co do presji.. heh to nie ma żadnej, każdy robi to co musi każdy jest tam z jednego powodu, nie być grubym... raczej każdy jest miły :P

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Hehe, otwierają na Wiśle siłkę to się idzie ;D Pewnie aktualnie tam nie idziesz ale polecam. Na pewno wiślak wiślakowi pomoże bo tak to jest w rodzinie ;)) Tam na pewno powiedzą Ci co i jak i wbijasz witasz się kulturka przy R22 musi być ;)

Pozdrowienia do więzienia 5! 

PS. Kraków jest nasz !! WSH

Members | ProUser | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...