Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabiania na pisaniu WWW?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio bardzo dużo czasu spędam podczas "Szlifowania" Umiejętności programistycznych w zakresie 
HTML5,CSS,PHP,JAVA . Mam do was pytanie czy można podjąć PRAWDZIWĄ pracę za jakiś czas ? Otworzyć własną działalność? Zarabiać właśnie na tworzeniu stron na zlecenie? Możecie coś się na ten temat wypowiedzieć? Trochę o tym czytałem jednak nie doczytałem nic wartościowego . 

Opublikowano

Móc można ale wypadało by mieć dobre portfolio :) nie koniecznie 123852374 stron zrobionych lecz tak z 10 dobrych oraz odpowiednie ceny bo jak za layouta na którego poświeciłes 5 minut weźmiesz 150zł to nikt u Ciebie nic nie zamówi. Oczywiście musisz popracowac nad jakimś ACP który będzie uniwersalny czyli robisz raz a wklejasz do kazdej strony. Nie wiem czy zdołałem wpełni opisać to co chciałeś ale pisz jeśli czegos brakuje.

Opublikowano

Czyli ACP uniwersalne i Portfolio to podstawa ? Ale postawmy na to że chciałbym z tego zarabiać prawdziwe pieniądze tzn aby utrzymać siebie i nie bać się że nie starczy do pierwszego ... Istnieje możliwosć takiego zarabiania? 

Opublikowano

znam ludzi którzy pracują na 1,5 etatu (dorabiają gdzieś po ochronie w sklepach, na meczach) i przy okazji robia grafike (loga, layouty etc.) i wyciagają prawie 2 razy tyle co zarabiają w pracy (nie wiem czy zrozumiałeś :D). Podstawą jest praca robiona na czas, orginalność, brak błędów, pomoc w ogarnięciu tego wszystkiego (chyba że Ty sie będziesz zajmował stronami) oraz ceny. Nie zawsze wyjdziesz a stały zarobek (powiedzmy 2k miesiecznie) czasami masz 500zł a czasami 3,5k to zalezy od projektu. Na poczatku moze byc trudno ale jesli będziesz robił wszystko porzadnie za dobra cene nie będziesz musiał sie reklamowac bo klient zrobi to za Ciebie i biznes będzie sie kręcił. Wiem to po sobie bo kiedys robiłem boty, programy za kase w C++ (zysk nie wielki ale jak na tamte czasy dla szczeniaka ogromny). 
PS. Wybacz za pisownie ale klawiatura mi sie rozpada...

Opublikowano

Wszystko rozumiem, czyli ciężko będzie ze stałą pensją i będzie różnie z zarobkami. Ale jednak jakaś szansa istnieje że z czasem pieniądz będzie lepszy niż w normlanej fizycznej pracy? 

Opublikowano

Nie chce robic tego dla peniedzy a dla przyjemnosci... Ale z samych przyjemności ciezko sie utrzymac,chyba rozumiesz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...