Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie wiem co się dzieje

Prosiaczek13

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem otóź ostatnio mój komputer staje się jakiś dziwny nic prawie na nim nie działa chodzi mi o  to że gdy coś ściągne zawsze jest jakis blad a moim kolega wszystko dziala np. Ravia.eu koledze działa oke a mi jak zawsze nie dziala ... podobnie jest tez z lolem i smite dodam że przegladarka explorer też mi nie działa ( strona web nie odpowiada) pomocy ! 

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fakt, Ale przy okazji przydałoby się dowiedzieć co powoduje problem, być może to głupio zabrzmi, bo wiem że każdy chce się jak najszybciej pozbyć problemu, ale jeżeli dowiemy się co na to pomorze to będziemy "mądrzejsi o tą wiedzę" i w przyszłości będziemy w stanie lepiej pomagać innym. Jeżeli i tak ma się skończyć formatem to postaraj się pousuwać toolbary z przeglądarek (dodatki też) i usuń niepotrzebne do działania komputera programy. Kiedy skończysz spróbuj znowu zrobić to co nie działało wcześniej. A poza tym powiedz mi czy wprowadzałeś jakieś zmiany z tych które wymieniłem w moim poprzednim poście?

Opublikowano

@Igorator nikt nie powiedział, że coś z hardware nie może się nagle zrobić + to nie musi być gwałtowny proces, może się stopniowo psuło coś i w końcu nadszedł punkt kulminacyjny.

@Up.

Jak możesz, to zrób, wykluczając hardware, to powinno pomóc, wiesz, że po formacie stracisz pliki, nie?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jeżeli problemy zaczęły się, tak jak piszesz, niedawno to zastanów się czy w systemie wprowadzałeś jakieś większe zmiany (Edycja rejestru, nowy anty-wirus, może coś w blokadach portów grzebałeś albo szukałeś cheatów do metina :) ludzie same keyloggery i wirusy tam wstawiają).

Kirito, zwróć uwagę na to. że założyciel tematu pisze o problemach które zaczęły występować dopiero niedawno. Oczywiście nie wyklucza to problemu z hardware'm, tak więc przyłączam się do prośby o specyfikacje sprzętowe.

Opublikowano

Mój kolega ma toster, ja mam, co mam i to jest oczywiste, że mi będą działały rzeczy, które jemu nie będą, więc na początek podaj podzespoły i nazwy programów / gier, które Ci nie chodzą, pobierz CCleanera i przeczyść komputer, odinstaluj niepotrzebne programy i wyczyść autostart.

Ewentualnie zmień wygląd systemu na klasyczny + wywal wszystkie animacje.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...