Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TownsCraft

Dragon76254

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Survival + Miasta

Ip Serwera : SERVERTOWNSCRAFT.TK:22008

Ip Ts3 : ts3.townscraft.tk:6410

Informacje

20 slotów

100 Mb Ramu na jeden slot

Non Premium\Premium

Spawnowanie się potworów oraz zwierząt

Włączony Świat Netheru oraz Endu

Biała Lista : Wyłączone

Administracja

Aoot

Premier

JackRaymund

RenomGamming

AveSathan

Odys

Opis Spawnu

Wchodząc na serwer pojawiamy się w ratuszu gdzie jest wiele ważnych informacji, wypisanych na tabliczkach.

Przed wyjściem z ratusza polecamy przeczytać wszystkie tabliczki i zapoznać się z Regulaminem.

Na spawnie znajduje się wiele fajnych konstrukcji. Arena PvP na, której możemy się zmierzyć z przyjaciółmi

i pokazać kto jest najlepszy. Targ, na którym możemy handlować z NPC jak i kilku niezależnych NPC takich jak Drwal, Kowal, Górnik.

Ładna biblioteka, w której znajduje się Enchant Table na 15 lvl i świniarnia o oryginalnym wyglądzie.

Miasta, jak to działa?

Aby założyć osadę musisz mieć współzałożyciela, 10000$ oraz teren pod osadę, który możesz znaleźć poza czerwoną linią spawnu. Następnie, aby przekształcić osadę w miasto musisz wybudować kilka budynków, posiadać 10 mieszkańców oraz 20 zaclaimowanych terenów. Historie oraz zasady panujące w mieście  ustala założyciel miasta lub inaczej burmistrz. Każde miasto otrzyma własny dział na forum. Miasta posiadają własne szlaki handlowe dzięki czemu można wymieniać się towarami z innymi miastami.

Eventy oraz konkursy

Eventy PaintBall oraz Bow są organizowane na mapie de_WestWood z gry Counter Strike

Spleef na płaskiej prostej arenie ze śniegu

Walki miedzy graczami organizowane na arenie w mieście

Parkour - w budowie

Serwerowe poradniki

1.Tabliczka dzięki, której możemy handlować.

Pamiętaj, że na postawienie takiej tabliczki musi się zgodzić burmistrz miasta, dodatkowo taką tabliczkę możesz stawiać tylko na targu. Jeśli tabliczka będzie ustawiona w jakimkolwiek innym miejscu, zostanie ona usunięta.

2.Zakładanie miast

Screeny z Serwera

Regulamin

post-642772-0-68377400-1393593144_thumb.jpg

Miasto na Spawnie

post-642772-0-76909700-1393593017_thumb.jpg

Arena na Spawnie

post-642772-0-45246300-1393593122_thumb.jpg

Biblioteka

post-642772-0-24433800-1393593133_thumb.jpg

Miasto stworzone przez Graczy

post-642772-0-20575100-1393593159_thumb.jpg

Świniarnia

post-642772-0-82116700-1393593168_thumb.jpg

Targ

post-642772-0-86830500-1393593182_thumb.jpg

Drwal na obrzeżach Miasta

post-642772-0-03625500-1393683486_thumb.jpg

Opublikowano

Myślałem że serwer fajny, otóż nie myliłem się wbiłem sobie na serwera pokopać znalazłem diaxy tpneli się do mnie i bez dowodów ban JEDNAK MINUS

Aha, podajcie screeny jako dowody że używałem xraya.

Opublikowano

Ta osoba kopała tunel 1x1, prosto do samych diaxów. Często się zdarzają tacy gracze gdyż na serwerze jest drop z rud, który przyciąga x-rayowcow :) Jego komentarz jest okazaniem złości po dostaniu bana. Pozdrawia Administracja serwera :)

Opublikowano

Haha, ale wytłumaczenie i prosto do samych diaxów zero dowodów i się wypowiadasz, CHŁOPIE poszedłem tylko sobie pokopać a wy odrazu ban. screenshooty sa ? o i ban bez powodu ohh

Opublikowano

Ja oraz Renom chodziliśmy za Tobą w twoim tunelu. Tunele były kręte i trafiały prosto do diaxów. Dodatkowo widać było jak patrzysz w górę i w dół, wyglądało to tak jakbyś się rozglądał za diaxami. Pisząc takie posty próbujesz zaszkodzić serwerowi, a prawdę mówiac osoby, które będą chciały dołączyć na serwer i bawić się z nami, zrobią to i nie będą patrzeć na opinie jakiegoś x-reyowca. Moim zdaniem powinniśmy zakończyć konwersacje na tle tematu ponieważ nie chce dostać warna ze strony NPCForum za pisanie bezsensownych postów. Dziękuje

Opublikowano

A ja oddam ostatni komentarz, dziwne co że się rozgladałem nie ? tylko że ja coś robiłem musiałem czasami zrobić pewna rzecz.

Ehhh, ban za nic okej, na przyszły raz zainstalujcie antyxraya.

Opublikowano

Oczywiście, nie ma problemu. Posiadając wersję 1.7.5 możesz bez problemu dołączyć na serwer i rozpocząć rozgrywkę. 

JackRaymund Administrator serwera TownsCraft

Opublikowano

Serwer był wyłączony na chwilę ponieważ trwały prace techniczne. Teraz już bez obawy możesz wejść na serwer i cieszyć się grą. 

Pozdrawia Jackraymund

Opublikowano

Przydałaby się dynamiczna mapa, łatwo by się trafiało z miasta do miasta. Możecie na dynmapie wyłączyć widoczność graczy więc nie będzie polowania na ludzi :)

Opublikowano

To jest całkiem dobry pomysł, jednak w tej chwili przy takiej ilości slotów i ramu nie chcemy obciążać serwera. Chcemy, aby gracze nawet przy pełnym serwerze mieli idealną płynność.

Pozdrawia Administracja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...