-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Gość
Gość
Siemanko
Ostatnio nabyłem nową kartę jednakże mam pewien problem ...
Gry takie jak BF3/LOL/CoD MW2/Just Cause 2 = Chodzą mi na Ultra i niby nie ma problemu jest te 60-100fps.
Jednakże masakrycznie czasami dochodzi do ścinek, dalej jest te 60fps ale no poprostu takie dziwne przecięcia że nawet głos się powtarza pewnie pokapujecie się o co kmn ...
Np: Gram gram ... a po chwili na 2 sec takie ścinki są i dźwięk się powtarza tak szybko (zacina) i potem dalej normalnie, jest to męczące ...
Miałem wcześniej GT8600 256mb i była bardziej stabilna niż nowa Radeon HD 6670, niech nikt nie pisze, że jest to karta do dupy bo działa wszystko jak powinno , tylko poprostu czasami się ścina ... :x
Dodam że w testach FureMark'iem widać różnice ... na maksymalnej rozdziałce na GT8600 miałem 3 FPS, a na Radeonie 54
Więc problemu co do wydajności nie ma jednakże stabilność ujmuje mnie .... :C
Specyfikacje:
- Radeon Hd 6670 DDR5 1GB
- GA-M61PME-S2P (v.1.0)
- Zasilacz Qoltec 400W (W drodze mam 600W Crossair, będzie pon/wt)
- 2GB Ramu
- Dyski tutaj nie mają nic do znaczenia :P
- Chłodzenie mam też dobre, 43 stopnie w stressie na GPU, a 45 stopni na CPU
- Procesor AMD 64 2x 3,1 Ghz (Oryginalnie jest 2.9Ghz, jednakże podkręciłem do 3,1 Ghz)
Nie wiem co może być powodem sterowniki aktualne, myślałem i zainstalowaniu nowych aktualzcji chipsetu, bo bios mam B7 czyli najnowszy.
Dzięki za pomoc daje like
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.