Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS-ów

Gość aras056092

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka przedwczoraj zacząłem grać w combat arms pierwszy raz i mam tak : włączam serwer i mam tak że przez jakiś czas(ok. 15 sekund) i pięknie chodzi nawet na higi detalach a po tych ok. 15 sekundach mam spadek tak jakbym miał 3 fps-y a po chwili mi się robią normalnie fps-y i tak w kółko . Robiłem programem CClener i AVG TuneUp i mam antywirusa i nawet długoooo... robiłem sterowniki do karty graficznej i nic . Pomocy proszę ;_;
Procesor: Intel Pentinium 4 2,8
Karta graficzna: ati radeon 9600 series
Ram: 1gb
Internet: 100mb/s
System: windows xp proffesional
Jakby co pytać

//poprawiłem rażące błędy ortograficzne, Valze

Opublikowano

Włącz CA i pokaż nam aktywne procesy, sortując od najbardziej zasobożernych.

Opublikowano

sorry ale co to jest CA . A tak wogóle używan gameboostera 3 więc tak mam prawie wszystko powyłączane . Dziękuje za poprawe błedów ;)

Opublikowano

CA to Combat Arms :)

Ja również to zauważyłem na swoim komputerze, że co jakiś czas mam spadki FPS'ów, ale nie tak duże jak ty. Moim zdaniem to wina serwerów, ponieważ w nocy jak gra mało osób to już tego nie mam.

Opublikowano

No dobra przyznam się dostałem kare na kompa więc na jakiś czas sccrenshotow dawać nie mogę :/ Wszystko będe mwił z pamięci.

@Edit

Ale mam też tak ze wbijam na serwer powiedzmy ze się pójde gdzieś skampić i się gwałtownie nie ruszam to te spatki fps-ów są pózniej niz te 15 sekund.

Opublikowano

No dobra przyznam się dostałem kare na kompa więc na jakiś czas sccrenshotow dawać nie mogę :/ Wszystko będe mwił z pamięci.

@Edit

Ale mam też tak ze wbijam na serwer powiedzmy ze się pójde gdzieś skampić i się gwałtownie nie ruszam to te spatki fps-ów są pózniej niz te 15 sekund.

Z tego co widzę, to wina twojego kompa, jest po prostu za słaby. Kiedyś dysponowałem czymś podobnym, tylko z lepszą kartą graficzną niż twoja, i jak room jeszcze nie był full to śmigało, oczywiście wszystko miałem ustawione na low, gdy room się zapełniał to właśnie było widać znaczące spadki FPS. Wkurzało mnie to do tego stopnia że złożyłem nowego kompa i wszystko zapierdziela nawet jak włącze w Full HD. Więc polecam zmienić kompa, ale z tego co widzę tobie potrzebne są książki a nie nowy komputer :P

i5 3570

Sapphire HD 7850

Asrock B75 Pro 3

Opublikowano

Książki...hhhm pomyśle ;) H34DSHOT napisałem w pierwszym poście ze nawed na higi detalach mi śmiga jak malina tylko są spatki takie same jak na low :/

@REF

Opublikowano

Hmmmm ja mam tak czesto jak cos wybucha, np granat. Gram na low i wszystko ladnie smiga, moze sprobuj wymienic paste termoprzewodzaca...

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

Opublikowano

Hmmmm ja mam tak czesto jak cos wybucha, np granat. Gram na low i wszystko ladnie smiga, moze sprobuj wymienic paste termoprzewodzaca...

Kiedy był u mnie kuzyn który zna się na kompach to go poprosiłem zeby zrobił mi format a on mi jeszcze roskręcił kąmpa i mi wszysztko w śrtku zrobił paste też bo się przyglądałem a on mi mówił co i jak :3 (miły kuzyn co nie? ;) ) A to wszysztko było robione ok tydzień temu .
Opublikowano

Kiedy był u mnie kuzyn który zna się na kompach to go poprosiłem zeby zrobił mi format a on mi jeszcze roskręcił kąmpa i mi wszysztko w śrtku zrobił paste też bo się przyglądałem a on mi mówił co i jak :3 (miły kuzyn co nie? ;) ) A to wszysztko było robione ok tydzień temu .

Tak jak pisałem wcześniej to wina twojego kompa, nie wiem nad czym sie wogóle zastanawiasz, z tego sprzętu za dużo nie wyciśniesz już to przerabiałem(i nie pomoże tutaj dokupienie pojedyńczych lepszych części bo to nic nie dało). Podam ci specyfikacje mojego starego kompa P4 3.0 Radeon X1950PRO i 2 gb ramu. Porównywałęm ( http://www.benchmark.pl/komparator-gpu.html ) moją starą karte z obecną twoją i bije ją na głowe. Tak więc nie wierze w twoje opowieści że ci zasuwało w ustawieniach High i nagle przestało, skoro ja miałem ustawione na wszystko na low i jak się pokój zapełniał to spadały FPS, a dobrze to było widać na kabin feawer gdy się respiły zombiaki i jeszcze jak ktoś rozkładał medy to nie dało się grać.

i5 3570

Sapphire HD 7850

Asrock B75 Pro 3

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej to wina twojego kompa, nie wiem nad czym sie wogóle zastanawiasz, z tego sprzętu za dużo nie wyciśniesz już to przerabiałem(i nie pomoże tutaj dokupienie pojedyńczych lepszych części bo to nic nie dało). Podam ci specyfikacje mojego starego kompa P4 3.0 Radeon X1950PRO i 2 gb ramu. Porównywałęm ( http://www.benchmark.pl/komparator-gpu.html ) moją starą karte z obecną twoją i bije ją na głowe. Tak więc nie wierze w twoje opowieści że ci zasuwało w ustawieniach High i nagle przestało, skoro ja miałem ustawione na wszystko na low i jak się pokój zapełniał to spadały FPS, a dobrze to było widać na kabin feawer gdy się respiły zombiaki i jeszcze jak ktoś rozkładał medy to nie dało się grać.

No to kiedy będe na kompie i nie zapomne to spróbuje nagrać filmik wstawie na yt i wstawie link i bęede miał w tedy na higi . Ale nie wiem bo jeżeli będe nagrywał i na dodatek detale higi to będe moze miał zwykłe lagi .
Opublikowano

Dobra temat do zamknięcia usunołem już combat arms ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...