Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z małą liczbą FPS.

SyberianHusky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ze takich tematów jest multum , ale mam BARDZO dobry komputer a mało fps w minecrafcie.

Moja specyfikacja :

Gigayte GTX 660Ti 2GB

I5 3350P 3,1 Ghz

MSI b75-a G43

Corsair 4GB 1600 Mhz

Tyle wam wystarczy. Na tym kompie powinno byc około 500-600 fps stałych o ile sie nie myle..

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Masz

1.Zainstaluj nowe sterowniki do karty

2.Przeczyść komputer

3.Zainstaluj najnowsza wersję javy

4.W najgorszym przypadku format ( w koniecznej ostateczność jak nic nie pomorze )

1RkW7od.png

Opublikowano

Masz

1.Zainstaluj nowe sterowniki do karty

2.Przeczyść komputer

3.Zainstaluj najnowsza wersję javy

4.W najgorszym przypadku format ( w koniecznej ostateczność jak nic nie pomorze )

pomorze XDD

@topic

1.Mam

2.Zrobione

3.Chyba mam , mam 32 bit , sprobuje 64 zainstalowac

4.;-;

@up2

Mialem 120 fps ale zaczeły spadać do 30-50 ;/

windows 7 64 bit ultimate.

XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Zainstaluj Linuxa, dla ciebie najlepiej UBUNTU. Na windows mam 15-20fps, a na linux mam 70-90fps. Linux rozwiąże wszystkie twoje problemy. Polecam.

Opublikowano

Linuxa ? Chyba zartujesz , kompa nie chce tylko do minkrafta...

Btw. Uzywam texture packa 128x128 ALE na takim powinno być conajmniej 120 stałych fpsów.

XDDD

banner1.png

Opublikowano

Linuxa ? Chyba zartujesz , kompa nie chce tylko do minkrafta...

Btw. Uzywam texture packa 128x128 ALE na takim powinno być conajmniej 120 stałych fpsów.

Od kiedy Linux jest do minecafta tylko.

Opublikowano

Może głupie pytanko, ale masz włączony VSync w opcjach video? Często to jest przyczyną a większość nawet o tym nie wie, jeśli już wyłączysz vsynca, lub jeżeli masz już wyłączony to wyłącz jeszcze synchro pionową w ustawieniach karty graf.

@Edit Skoro używasz txt 128x to włącz defaultowy, też mam dobry komputer, na defaultach mam koło 200 fpsów a na takich jak ty 30.

Opublikowano

Może głupie pytanko, ale masz włączony VSync w opcjach video? Często to jest przyczyną a większość nawet o tym nie wie, jeśli już wyłączysz vsynca, lub jeżeli masz już wyłączony to wyłącz jeszcze synchro pionową w ustawieniach karty graf.

@Edit Skoro używasz txt 128x to włącz defaultowy, też mam dobry komputer, na defaultach mam koło 200 fpsów a na takich jak ty 30.

Taa wyłączyłem go , w karcie tez jest chyba wylaczony.

Tutaj screeny jak chodzi bez tego.

http://prntscr.com/2wksi8

A tu ustawienia (najnizsze , ale nie chce tak grać , bo chciałbym nagrywać i chce zeby to jakos wygladalo)

http://prntscr.com/2wksp7

XDDD

banner1.png

Opublikowano

Już zainstalować jave 64 bit? Jak tak to na far powinno Ci dobrze chodzić, jednak jak miałeś 32 bit i na far no to koleś... Nawet komunikat na czerwono w minecraft'cie masz.

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Opublikowano

Już zainstalować jave 64 bit? Jak tak to na far powinno Ci dobrze chodzić, jednak jak miałeś 32 bit i na far no to koleś... Nawet komunikat na czerwono w minecraft'cie masz.

Przecież nie ustawilem far...

XDDD

banner1.png

Opublikowano

To ustaw sobie tak:

Render Far

Graphic Fancy

Max Fps

VSync Off

Animation all on

Txt Jakiś 64 Sobie ściagnij na próbe polecam r3d craft 

I wtedy daj ss i  zobaczymy

1RkW7od.png

Opublikowano

Za przeproszeniem się ode mnie odpierdol. Jak ma 700 fps... Poza tym chyba najgłupsze dziecko potrafi ustawić wszystko na największe...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...