Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomysł Na Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mamy dużo kasy dobra maszynę ale nie mamy pomysłu na serwer ja i mój kolega mamy słaba kreatywanosc i zwracamy się do was

patrzałem na inne tematy i jak widziałem to tylko same surv+gildie wiec proszę was nie piszcie takiego bez sensu posta iż tego jest dużo

Wzór:

Nazwa Na Serwer:

Ile Slotów:

Informacje o serwerze

Dodatkowe Info:

Jeśli nie chcesz nie musisz tego używać wzory

Pomysły na serwer których nie chciał bym widzieć

> Survival + Gildie

> Minigames

> Hardcore (SKKF)

> RPG

> FreeBuild

> PvP

> Sky-BLock

Chciał bym wasze autorskie pomysły jeśli nie chcesz napisać posta tutaj napisz mi go na pw

/Pozdrawiam GGoldRock2k

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Pozwolę sobie nie używać wzoru :D

Najlepszy serwer to byłby serwer RPG, tyle że nie zwykły RPG ale rpg z dodatkami ;)

Na początku po wejściu na serwer byśmy mieli 1h na kopanie w stone diaxów itd. (drop dosyć duży) potem przenosiło by wszystkich graczy na dużą arene, w której moglibyś zcraftować nowe bronie miecze itd itp. Na arenie również można by było używać skili, za zabójstwa dostawalibyśmy poziomy, a za poziomy nowe umiejętności (Np. Większy DMG, więcej życia itd.) Moim zdaniem takowy serwer by wypalił, ale to jest tylko moje zdanie ;)

Opublikowano

Ja tez ;d

Ja to bym chcial widziec rpg ojej kiedy ja na takim gralem .. :D rzadko ktory jest dobry.Ja na takim servie chcialbym zobaczyc napewno pelno autorskich pluginow.Piekna jakas sredniowieczna mape miasta z pieknymi budowlami.Wszystko ladnie skonfig i jakies skrypty z mpc ktorych jest tu pelno np losowanie.Jest tego masa a na serwie rpg warto to wykorzystac.Napewno przydalyby sie tutaj jakies umiejetnosci.O i dodaj jeszcze jakies mody na serw i bedzie git :D

Jeszcze zrob texturpack serwerowy

Opublikowano

Pozwolę sobie nie używać wzoru :D

Najlepszy serwer to byłby serwer RPG, tyle że nie zwykły RPG ale rpg z dodatkami ;)

Na początku po wejściu na serwer byśmy mieli 1h na kopanie w stone diaxów itd. (drop dosyć duży) potem przenosiło by wszystkich graczy na dużą arene, w której moglibyś zcraftować nowe bronie miecze itd itp. Na arenie również można by było używać skili, za zabójstwa dostawalibyśmy poziomy, a za poziomy nowe umiejętności (Np. Większy DMG, więcej życia itd.) Moim zdaniem takowy serwer by wypalił, ale to jest tylko moje zdanie ;)

Ja tez ;d

Ja to bym chcial widziec rpg ojej kiedy ja na takim gralem .. :D rzadko ktory jest dobry.Ja na takim servie chcialbym zobaczyc napewno pelno autorskich pluginow.Piekna jakas sredniowieczna mape miasta z pieknymi budowlami.Wszystko ladnie skonfig i jakies skrypty z mpc ktorych jest tu pelno np losowanie.Jest tego masa a na serwie rpg warto to wykorzystac.Napewno przydalyby sie tutaj jakies umiejetnosci.O i dodaj jeszcze jakies mody na serw i bedzie git :D

Jeszcze zrob texturpack serwerowy

Ok widzę ze jest duże parcie na serwer RPG pomyślimy o tym z moim kolega jeszcze mam pytanie możecie bardziej rozwinąć wasze ODP chodzi mi o to żebyście mi dokładnie powiedzieli jakie skille itp

Logo_IGracze.png

Opublikowano

RPG ? To zły pomysł a bynajmniej według mnie , gdy widzę w prezentacji RPG nawet na nią nie patrze . W moim guście są serwery z MiniGrami ew. paczka modów (Hexxit <3) . Może ktoś by dorównał temu MySg , MC4U , CraftGames ...

Opublikowano

A wiecie co ja bym postawił? (Nie powiem, to moja tajemnica he he)

Ale nie licząc tajemnicy, chciałbym postawić takiego DayZ. Przyciągnie to wieli graczy, a jak będzie dobrze zareklamowany i będzie jakiś Ts3 albo coś, to serwer sam się będzie reklamował. A szczególnie, że serw Polski :P

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Jak wgrasz plugin mcmmo i spolszczysz bedzie git.

Mile beda widziane nowe itemy

Zainstaluj tez plugin rpgitems ktory dodaje nowe itki

Do tego dodaj npc ktore cos sprzedaja lub mozna u nich cos kupowac

I to co najbardziej chce to questy z pluginu quester wiesz np chodzisz gdzies i natrafiasz na npc ktory ci kaze cos przyniesc no to ty szukasz ale okazuje sie ze to jest drogie lub trudno dostepne albo musisz kupic u innego npc lub gracz.Wiesz taki ciag misji.. :).Albo np musisz jakis lek komus zaniesc choremu np.Ja bym ci tu radzil na gothicu sie wzorowac bo to dobry wzor. :D

Oo i do tego super mody i serwer moje marzenie :D

Tyle mam do przekazania :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...