Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym różni się serwer pvp od pve?

Wreav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie głupie jak nie wiem...

PvP - Player vs Player

PvE - Player vs Enemy (np. potwory)

Odpowiedź bez sensu jak nie wiem...

#Top

Serwer PvP różni się od serwera PvE tym, że znacznie szybciej działa matching na battleground'y. Ponadto na serwerze PvP poza miastami ciągle trwa PvP, czyli może podjechać koleś z wyższym lvl i lepszym gear'em i zdjąć Cię dla zabay na strzała, na serwerach PvE nie ma czegoś takiego, PvP na serwie PvE jest dostępne tylko na Battleground'ach + ewentualnie na Alliance  ;) Ogólnie na serwerze PvP jest jakoś tak aktywniej w moim odczuciu, co nie znaczy, że lepiej ^^ Zalezy co kto woli ;D

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Kolega wyżej świetnie to wyjaśnił. Aczkolwiek w mojej opinii uważam, że serwery PvE są zwyczajnie nudne.. W grze, która jest dość liniowa i właściwie zdobycie poziomu wymaga jedynie czasu na wykonywanie misji które w sumie wyglądają bardzo podobnie, przydaje się jakieś utrudnienie w rozgrywce. I to w cale tak strasznie nie wyglada, bo owszem, czasem możesz co 5 minut być zabity, albo grać 6 godzin i nic Ci się nie stanie. Ale ludzie raczej sobie pomagają...

Opublikowano

Player versus player (PvPang. gracz kontra graczgracz na graczaGnG) – rodzaj interakcji w grach typu MMORPGMUDRPG pozwalającej na rywalizację pomiędzy dwoma lub więcej graczami. PvP niekoniecznie polega na zabiciu postaci innego gracza. Są różne rodzaje PvP, np. urozmaicające rozgrywkę i nadanie klimatu gry (World of Warcraft,Lineage itp.) oraz na większą skalę, gdzie rywalizuje ze sobą wielu graczy o różne nagrody (Guild WarsWorld of Warcraft).

Innym przykładem gier PvP są gry typu first-person shooter, w których za pomocą gry wieloosobowej możliwe są pojedynki pomiędzy graczami (Call of DutyCounter-Strike).

Przeciwieństwem jest system gry Non-PvP, w którym możliwość walki pomiędzy graczami jest niemożliwa bądź bardzo ograniczona.

Player versus environment (PvEang. gracz kontra środowisko) – termin używany w grach online, głównie MMO, gdzie postać kontrolowana przez gracza walczy z postaciamisterowanymi w grze przez komputer. Jest to przeciwieństwo player vs player (PvP), w którym walczy się z postacią kontrolowaną przez żywego przeciwnika.

Crysis-800x200.jpg

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączonej do opakowania , bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą , gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu

Opublikowano

Nie zgodzę się, że PvP jest ciekawsze od PvE. Dlaczego? Otóż, co jest ciekawego na serwerach PvP, zabijając np. 60 lvlem nowych graczy? Takich z 20-40 lvl. Dla mnie to nic ciekawego, wolę 'pobiegać' sobie z legionem po bg lub instancjach. Spokojnie bić potworki niż użerać się z innymi graczami na tzw. wolnym, stąd wybrałam serwer PvE.

PvP - Player vs Player (gracz przeciwko graczowi) - możemy bić się z innymi graczami na wolnym, czyli możemy bić wiele osób na raz.

PvE - Player vs Environment (gracz przeciwko (na nasze rozumowanie) potwory) - czyli nie możemy bić się z innymi graczami na tzw. wolnym, ale PvP jest dozwolone jako POJEDYNEK (1 vs 1).

Opublikowano

Wiem co znaczy pvp, pve chodzilo mi raczej o to czy jest ciezej, ciekawiej na ktoryms czy na 1 nuda a na drugim fajnie sie gra.

Opublikowano

Prawdę powiedziawszy, na serwerze PvP znajdziesz wszystko. Jest i PvP i PvE, więc jest ciekawszy. Fakt, czasami wysokie lvle zabijające początkujących graczy mogą napsuć krwi, ale sytuacja uspokaja się wraz z wbijaniem poziomów. No i w przypadku, gdy ktoś poluje na graczy na niższym poziomie, najczęściej wystarczy poprosić na czacie globalnym(lub znaleźć gildie, która powinna zajmować się takimi sprawami) i przyjdzie ktoś zrobić czystki :) Ja osobiście nie widzę sensu grać end-game na serwerze PvE. Na instancje typu MCHM czy WHHM ma się wstęp tylko raz dziennie (nie uwzględniając oczywiście Tera Clubu), a reszta rzeczy szybko się nudzi i farmienie ich jest po prostu męczące. Wtedy z ratunkiem przychodzi PvP, bo czyż nie jest fajnie ustawić się na GvG, czy potłuc trochę na arenie? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...