Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z odbiornikiem Wifi

karolezeczek3

Pytanie

Opublikowano

Witam od wczoraj w moim mieszkaniu jest wifi zakupiłem odbiornik podłączany pod USB (mam stacjonarny komputer)

model: D-Link GO-USB-N150 Wireless N 150 Easy USB Adapter(rev. B )

router wifi znajduje się około 10 metrów ode mnie co pokazuje także siła zasięgu która waha się na 5/5 i 4/5

i mam problem ponieważ internet strasznie przerywa a mojemu sąsiadowi który zakupił internet z orange 20mb/s wszystko hula bez problemów

samo wejście na mpcforum zajęło mi trochę czasu ponieważ raz internet działał raz nie a co dopiero mówić o grze w minecrafta gdzie mapa załaduje kilka chunków a zalogować się nie można bo po chwili wywala mnie z serwera 

Co zrobić? to wina modemu ? dostawcy (w co wątpię)?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widocznie traci pakiety.... 

Może napiszę co ja bym zrobił 

a) wziął kompa postawił zaraz obok routera i wtedy wiedział czy winą jest odbiornik i może coś nie tak z kompem.... Skoro z bliska działa a z daleka nie.

opcja b )  Jeśli masz taką możliwość za kilka ZŁ pociągnij sobie kabel ethernet (rj45) i po problemie.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

router jest dokładnie 10 metrów od odbiornika (kabel na pewno będę przeciągał bo to sieć od właściciela mieszkania i wgl) wymieniłem odbiornik na ten sam tylko po prostu nowy i jak na razie działa słyszałem bardzo dużo złych rzeczy o tym odbiorniku dlatego jutro idę kupić za 30 zł tplink 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...