Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Więcej ramu

sedbes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wiem że były już podobne tematy jednak żadne z rozwiązań nie działa u mnie.

Mam launchera non-premium KeinNett w którym jest możliwość zmiany ilośći ram przeznaczonych na grę. 

Mimo iż w launcherze mam ustawione 4 gb ram to w grze mam jedynie niecałe 500mb.

Czy zna ktoś jakiekolwiek rozwiązanie mojego problemu aha dopowiem że mam wersie 1.7.2 minecrafta z forgem.

post-314854-0-24789100-1393505692.pngpost-314854-0-79134100-1393505701.png

Opublikowano

@TOP, spróbuj zrobić to co napisali wyżej, jak nie zadziała, to musisz odinstalować i zainstalować launchera. (Mi pomogło)

Zostanę Budowniczym Na Serwerze 1.6.4/1.7.2

27.02.2014 - Tłusty Czwartek

Czy dobiję do 50 postów w 1 dzień?

Masz jakiś problem? Chętnie pomogę ; )

Mój skype: windekxp

Opublikowano

Zmien Launchera.

Na początku Pomyślałem, że to takie, no że nie wiem. No .

Na początku Pomyślałem, że no nie wiem co z tym zrobię, a potem sobie pomyślałem.
o Zapale i zapaliłem i tyle.

tatuaz-marihuana.jpg

Opublikowano
-Xincgc -Xmx4096m

Dodaj również do środowiska systemowego Javę w wersji 64 bitowej.

Opublikowano

Niestety ani to:

Spróbuj

-Xms4G -Xmx4G

ani to:

-Xincgc -Xmx4096m

Dodaj również do środowiska systemowego Javę w wersji 64 bitowej.

nie pomogło. Tak wiec pytam się czy zna ktoś inne rozwiązanie?

Jeżeli nie to może jakiś dobry launcher do wersji 1.7.2?

Opublikowano

Siemanko wiem że były już podobne tematy jednak żadne z rozwiązań nie działa u mnie.

Mam launchera non-premium KeinNett w którym jest możliwość zmiany ilośći ram przeznaczonych na grę. 

Mimo iż w launcherze mam ustawione 4 gb ram to w grze mam jedynie niecałe 500mb.

Czy zna ktoś jakiekolwiek rozwiązanie mojego problemu aha dopowiem że mam wersie 1.7.2 minecrafta z forgem.

attachicon.gifBez tytułu.pngattachicon.gifBez tytułu1.png

Problem też miałem, pomógł jedynie reinstall javy i zaktualizowanie jej do wersji 64 bit.

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Jave już reinstalowałem i zaktualizowałem do wersji 64 bit niestety to nie pomogło. Sprawdze inny launcher może coś zmieni:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam oryginalny launcher MC, jeśli na nim nie podziała to nigdzie.

yotsuba.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

możliwe że przez modfikacje forge lub zainstaluj nową wersje java :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety nic nie pomaga. Zrobiłem wszystkie podane przez was rzeczy. Zmieniłem też launcher na inny i niestety też nie działa. Mam jave 32 i 64 bit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...