Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wypromować swój serwer minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam tylko jedno pytanie. Jak wypromować swój serwer minecraft? Owszem robiłem dużo reklam m.in. na yt, forach, ale max ludzi było okolo 30/100, a nie chce by marnowały się sloty. Za najpomocniejszą podpowiedź daje like.

Opublikowano

Jeśli masz konto bankowe, zawsze możesz wykupić banner reklamowy na różnych forach. Tak samo możesz też na mpcforum. Lecz to może nie być tanie.

Ale to nic nie daje za bardzo bo kupiłem i tylko straciłem pieniądze na jednym forum.

Opublikowano

Jeżeli posiadasz dużą sumę, to możesz wykupić live u jakiegoś znanego YouTubera. Blow, czy ktoś tam kręci live 3h za 500 zł :) Wiem, gdyż się oto go pytałem :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeżeli posiadasz dużą sumę, to możesz wykupić live u jakiegoś znanego YouTubera. Blow, czy ktoś tam kręci live 3h za 500 zł :) Wiem, gdyż się oto go pytałem :)

A jeżeli kogoś nie stać? Więc chcę za FREE

Opublikowano

Najlepiej dodać swój serwer w dziale Publikacje Serwerów lub na stronce

http://www.mclista.pl/

Informuję szanownego pana, że już dawno jest mój serwer na mcliście. I ma ponad 170 diaxów.

Opublikowano

Są różne strony z reklamami serwerów więc jak masz trochę czasu to reklamuj go tam 

Opublikowano

Są różne strony z reklamami serwerów więc jak masz trochę czasu to reklamuj go tam 

Reklamowałem na mpc, zapytaj, mclista, yt, i wielu innych i nic. Dalej wbija według mnie słaba liczba jak na 100 slotów

Opublikowano

Serwer musi byc sam w sobie inny od wszystkich i przyciagac graczy, jak jest tam to samo co na innych to sie nie dzie ze tak malo osob gra...

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

Moim zdaniem gdy serwer jest już zareklamowany i porządnie wykonany (spolszczenia pluginów, autorskie skripty lub pluginy, powalający spawn)   wystarczy poczekać... Gracze którzy wejdą na serwer powoli zaczną zapraszać swoich znajomych a tamci jeszcze innych. A, i jeśli chodzi o reklamę na YouTube. Nie kręć tylko prezentacji serwera (bo to nie jest interesujące)  ale jakieś chwytliwe poradniki o tematyce "redstone", "wojnie" itp. Wiem to stąd, że sam miałem serwer 20 slotowy który był bez przerwy pełen, a to tylko dla tego że pod moimi poradnikami na YT w opisie znajdowało się IP serwera. 

Opublikowano

eee? Nazwa to ProKox ? serio? :D

A może po prostu twój serwer jest do niczego?

Dodaj coś nowego co zachęci?

Nowe eventy?

Autorski Plugin? czy tam skrypt?

Opublikowano

Polecam hamską reklame na innych serwerach. U mnie zawsze dziala. Tylko polecam spamować. Pisz np. Zapraszam na serwer, IP: ip ; Eventy ; konkursy itp. tak zachecaj :p. Wiem, ze to jest bardzo hamskie.

Opublikowano

Polecam hamską reklame na innych serwerach. U mnie zawsze dziala. Tylko polecam spamować. Pisz np. Zapraszam na serwer, IP: ip ; Eventy ; konkursy itp. tak zachecaj :P. Wiem, ze to jest bardzo hamskie.

I to jest człowiek, który czyta mój temat, a nie bezmyślnie gada jak wy

eee? Nazwa to ProKox ? serio? :D

A może po prostu twój serwer jest do niczego?

Dodaj coś nowego co zachęci?

Nowe eventy?

Autorski Plugin? czy tam skrypt?

Są nowe, wymyślone przez nas eventy np. liścianka

Opublikowano

Zrób jakieś ciekawe dodatki na serwer, może napisz np. na mpc/skype itp. że o tej i o tej godzinie jest super event. Jak graczom się spodoba, to zostaną.

Opublikowano

Zrób jakieś ciekawe dodatki na serwer, może napisz np. na mpc/skype itp. że o tej i o tej godzinie jest super event. Jak graczom się spodoba, to zostaną.

Robiłem to nie raz i nic praktycznie nie daje

Opublikowano

Zaoferuj graczom więcej zabawy ! :)

Człowieku w weekendy są eventy i trwają do 2 godzin

Zamów reklame u zyczu chyba 30zł kosztuje.

Pytałem się i mówi gościu, że już nie można kupić

Opublikowano

Weź załatw reklame od youtubera, który ma ponad 1000 subskrybcji. On napewno nie będzie oczekiwał sporej sumy pieniędzy, a postara się z wykonaniem reklamy jak najlepiej.

Opublikowano

Szczerze ?

Jeżeli serwer jest do niczego to go NIGDY nie wypromujesz.

Jeżeli jest na prawde dobry to z wypromowaniem będziesz miał mniej kłopotów.

Dobry serwer:

Reklama --> Kilku graczy --> Graczom podoba się więc zapraszają innych --> Więcej graczy --> I tak w kółko

Zly serwer:

Reklama --> Kilku graczy --> Gracze wychodzą --> PUSTKA...

Polecam dodać serwer do

craftlista.pl

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Byłem na twoim serwerze i tak szczerze mówiąc niczym się nie różni od zwykłych wojen frakcji. Twój serwer musi być inny niż większość. To podstawa, inaczej się nie wybijesz (Oczywiście w szybkim tempie) .  

Opublikowano

Byłem na twoim serwerze i tak szczerze mówiąc niczym się nie różni od zwykłych wojen frakcji. Twój serwer musi być inny niż większość. To podstawa, inaczej się nie wybijesz (Oczywiście w szybkim tempie) .  

Nową edycję planuję zrobić jak najbardziej autorsko, czyli tak jak powiedziałeś żeby różniły się od wojen frakcji. Mógłbym dodać drop prochu, tnt, bungee, inne freemięsko np. schabik, a nie świnka. Oprócz tego dodać craftingi siodła, jajek mobów, może nawet obsydianu i skały macierzystej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...