Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bootowanie Windows'a XP z pendrive

x_x_Sniper_x_x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie. Można zainstaliwać na penie windows ale musisz przerobić instalke dodając sterownik pod USB

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak sobie zrobisz modyfikując instalkę i zainstalujesz na tym penie

w sumie można i skopiować istniejący system na dysku ale i tak trzeba zmieniać sterownik kontrolera dysku na sterownik usb

mi tak XP działało z pena i z dysku USB bez problemu

tutoriale poszukaj sobie na necie, mi się nie chce szukać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Znalazłem coś o wersjach Live.
Głównie zależy mi na tym aby:
Uruchomić sobie tego windowsa z pena, zainstalować tam net frameworka 4.0, zainstalowac gierke i ją odpalić.
Czyli szukać" Modyfikacji instalki" czy "zmiana sterownika na usb"? O jaki sterownik chodzi? Mógłbyś mnie troszkę naprowadzić?

Opublikowano

Z tego co pamietam to w instalkce modyfikowalo sie pliki inf odpowiedzialne za dzialanie urzadzen usb podczas ladowania systemu, zeby nie rozlaczalo urzadzen, wtedy po zainstalowaniu takiej instalki na urzadzeniu usb system dzialal bezproblemowo.

Tylko jak chcesz zainstalowac w taki sposob windows xp na pendrive, to jest duze ryzyko ze posadzisz pamiec flash w pendrive, aczkolwiek mi jeszcze nigdy nie udalo sie tego zrobic.

Opublikowano

Misiek, a byłbyś w stanie dac mi jakiś odnosnik do tutoriala?
Myślę że jeśli byłby to dobry tut to nic by się raczej nie stało.

Btw.
Mam mały problem z Live'mi.
Czytam i przeszukuje net, ale same ścierwo w nim. Nic konkretnie nie jest podane od początku do końca jak postawić ładnego live z XP. Ma ktoś moze jakąś wiedze w tym zakresie i byłby w stanie mi pomóc zrobić live na tym pendrivie?

Opublikowano

napisz XPUSB to znajdziesz na google , jak ci się uda to i na chomiczku obraz płyty z instalką który możesz sobie normalnie na penie zainstalować albo z CDromu albo z drugiego pena

XP Live nawet nie ściągaj bo to zwykły VMware

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...