Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot do gry przeglądarkowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się stworzyć bota do gry MMO typu Flash w Javie? Od razu mówię, że na Javie się co nieco znam. Chodzi mi o program, który będzie analizował przychodzące informacje i podejmował działania

Potrzebujesz pomocy przy pisaniu pluginu?

Potrzebujesz pomocy przy konfiguracji pluginu?

Napisz DO MNIE! Chętnie służę pomocą.

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Laptop: Lenovo y700-17ISK Intel Core i7-6700HQ/GTX960m/16GB/256GB SSD+ 1TB HDD

Opublikowano

Tsa, możesz bazować na rawsocketach, ale i tak lepiej by bylo to w jakims niższym jezyku zrobic, bo tak czy tak bd musial popisać jni.

Opublikowano

Oczywiście, że się da. Możliwe (ale raczej nie), że są nawet jakieś bilbioteki do tego. A jeśli nie ma, to zawsze można bez... (Czy można zależy od tego, czy patrzysz teoretycznie czy praktycznie)

@povskill pierwszy :)

708121422388637873334.png

Opublikowano

Niższym języku, czyli jakim?

@edit: nie wiem czy się dobrze określiłem - chodzi mi o bota do gry we Flashu, który będzie sprawdzał, czy np.: ilość surowców do rozbudowy budynku jest dostępna, a jeśli tak to go rozbudowywał

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Opublikowano

@up: To, że łatwo nie będzie to ja od początku zakładam :) Mam dużo czasu mogę nad tym popracować. 

Potrzebuje wiedzy jak "znaleźć" lub wyciągnąć z gry API.

Opublikowano

Niższym języku, czyli jakim?

@edit: nie wiem czy się dobrze określiłem - chodzi mi o bota do gry we Flashu, który będzie sprawdzał, czy np.: ilość surowców do rozbudowy budynku jest dostępna, a jeśli tak to go rozbudowywał

Uh. Najlepszym rozwiązaniem (jesli chodzi o czystą jave) bylo by napisanie interpretera flasha w javie, co by ci zajelo sporo czasu bo o ile wiem nie jest jego silnik udostępniony nigdzie.

Drugim rozwiązaniem bylo by przechwytywanie/wysylanie pakietów (http://www.savarese.com/software/rocksaw/). I praktycznie dzieki temu nie musialbys nawet nic wyświetlać.

Jak by to dzialalo opcja 2:

Dumpujesz pakiety które się wysyla i odbiera, identyfikujesz je tzn sprawdzasz które co robią.

Następnie np jak juz zidentyfikowales pakiet odpowiadajacy loginowi wysylasz go w swoim programie itd itd.

Opublikowano

Ahhh...

Może w niezliczonej przestrzeni internetów wala się jakiś poradnik? Nie za bardzo to rozumiem

@edit: a może program, który współpracowałby z przeglądarką?

Opublikowano

Ahhh...

Może w niezliczonej przestrzeni internetów wala się jakiś poradnik? Nie za bardzo to rozumiem

@edit: a może program, który współpracowałby z przeglądarką?

Wygugluj sobie packet sniffer, na tym sie opiera wiekszosc botów mmo. Wysylanie czystych pakietów nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem bo moga cie zlapac jako bota, ale na tą chwile nie wiem jak by to zrobic bez interpretera ;s Bo musial bys zainjectowac funkcje/zmienne, pewno da się jeszcze jakos edytowac kod flesha ale to juz nie ten dzial.

Opublikowano

Moim zdaniem nie da się.

Język Java został stworzony głównie do tworzenia gier.

No chyba że masz niesamowitą wiedzę na temat programowania.

Pozdrawiam.

50/100/150/200/250/300/400/500/600/700/800/900/1 000

Opublikowano

@UP Hah. Java do gier? Czy my mówimy o tym samym języku? Oczywiście można w tym gry robić, ale to ZDECYDOWANIE nie jest głównym powodem, dla którego istnieje.

Opublikowano

@kolepka - Możesz jakoś to uzasadnić? Serio, jestem ciekaw Twojej argumentacji. I dlaczego w takim razie tyle programów jest pisanych w Javie? Dlaczego Android jest napisany w Javie? (Skrót myślowy, nie chodzi o całego) Dlaczego w ogóle Java istnieje i jest popularna?

Opublikowano
Możesz jakoś to uzasadnić? Serio, jestem ciekaw Twojej argumentacji.  Dlaczego Android jest napisany w Javie? (Skrót myślowy, nie chodzi o całego) Dlaczego w ogóle Java istnieje i jest popularna?

Możesz jakoś to uzasadnić?

Jasne.

I dlaczego w takim razie tyle programów jest pisanych w Javie?

Dlaczego w ogóle Java istnieje i jest popularna?

Pytanie z serii czemu ptaki latają.Popularność wzieła sie z łatwości programowania.

Dlaczego Android jest napisany w Javie?

dobra teoria gdzie to wyczytałeś ? Defacto Java nie pełni w Androidzie systemowej roli a jako UI.

A dlaczego c++ jest lepsze ?

Pozwala na swobodne zwalnianie pamieci. Jest szybszy i to sporo.

Opublikowano

Pozwala na swobodne zwalnianie pamieci.

Java też pozwala, ale nie domyślnie (direct buffers, unsafe), ale raczej się tego nie używa. Nie uważam jednak, żeby GC działał źle.

dobra teoria gdzie to wyczytałeś ? Defacto Java nie pełni w Androidzie systemowej roli a jako UI.

Chciałbym zwrócić uwagę na to, co dopisałem w nawiasie :) (Nie, nie wyedytowałem teraz, spójrz na datę edycji).

Jest szybszy i to sporo.

Przecież istnieje JNI. A różnice i tak nie są tak wielkie, aby uprzykrzało to programowanie zwykłych, a nawet tych bardziej wymagających aplikacji. Momenty krytyczne -> JNI i praktycznie nie widać różnicy.

Pytanie z serii czemu ptaki latają.Popularność wzieła sie z łatwości programowania.

A programiści UI Androida poszli poprostu na łatwiznę, bo im się w C++ nie chciało?

Opublikowano

1.GC potrafi sie zajebać.

2.I napisałem co jest zrobione.

3.Wydaje mi sie że nie chciano przepłacać... biorąc pod uwage że w C można napisać programy, których w javie nie wyskrobiesz.

Opublikowano

1.GC potrafi sie zajebać.

2.I napisałem co jest zrobione.

3.Wydaje mi sie że nie chciano przepłacać... biorąc pod uwage że w C można napisać programy, których w javie nie wyskrobiesz.

1. Jak nieumiejętnie używasz to ofc.

2. nie wiem ocb.

3. -.- 

To chyba oczywiste że język w którym została napisana java jest szybszy... Nie wiem dlaczego uważasz to za argument. W javie wyskrobiesz wszystko co tylko ci na myśl przyjdzie. (nie chce tego uzasadniać, jak jeszcze tego nie wiesz to zapraszam do lektury).

Dlaczego java na androidze?:

1. Java jest bardzo znanym językiem, jego popularność rośnie jak grzyby po deszczu.
  2. Jest trudniej popełniać błędy niż w językach typu C, jak każdy wie niektóre błędy w C wyłapiemy dopiero po uruchomieniu programu, i tu nie mówię o bugach tylko o rzeczywistych błędach.
  3. Używa VM* więc nie trzeba kompilować dla każdego procesora telefonu, tutaj chyba komentarz jest zbędny.
  4. Pierdylion narzędzi do developerki javy, naprawdę ogrom.
  5. Wcześniej telefony używały JavaME, więc developerzy są już obeznani z działaniem tego języka.

* - Dalvik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...