Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Minimalizowanie się lola (i nie tylko !) :/

MoVinek

Pytanie

Opublikowano

Witam, nie wiem czy to odpowiedni dział, ale myślę, że da radę :)

Robiłem ostatnio format komputera.
Zainstalowałem sterowniki do karty graficznej.
Grałem w lola i po czasie raz zminimalizowało mi lola i wyskoczył komunikat, że nie mam najnowszych sterowników do kart graficznej.
Wszedłem na oryginalną stronę nVidia i pobrałem sterowniki do karty graficznej (nVidia GeForce 9600 GT).
Teraz gdy gram w lola to co ok. minutę momentalnie chowa mi lola do paska i wywala na pulpit (po tym oczywiście automatycznie kombinacją przycisków alt+tab szybko włączam lola).
Jest to irytujące, bo w nie odpowiednich momentach mi minimalizuje lola i gdy coś piszę to muszę tez klikać myszką na pole do wpisywania tekstu, bo tak jakby coś innego mi się włączało :D.

Wydaje mi się, że pobrałem wszystkie potrzebne sterowniki, pobiorę zaraz jeszcze antywirus i może direct'a pobiorę najnowszego, bo możliwe, że nie mam, ale nie wiem czy to coś zmieni...

Posiadam:
Windows 7 32 bit (Miałem taki wcześniej i wszystko było ok :) )

Karta graficzna nVidia GeForce 9600 GT (Miałem taką wcześniej i było ok :) )

P.S Przed i po formacie nie zmieniałem właściwie nic jeśli chodzi o sprzęt.

Proszę bardzo o pomoc gdyż to nie chodzi tylko o LoL'a, ale też w innych przypadkach :/

Przepraszam jak w złym miejscu temat, ale proszę o pomoc :)

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj przykłady "innych przypadków". Jeżeli to tylko gry, czyli aplikacje całookienkowe (z grubsza) to najpewniej błąd karty graficznej.

Jeżeli chodzi o LOL'a, to spróbuj go naprawić (poczytaj w necie jak, wystarczą 2-3 kliknięcia do naprawy).

Jak już, błąd karty graficznej może być związany z właśnie sterownikami, jak wcześniej pisałeś, oraz błąd systemu, ponieważ jeżeli

wcześniej wszystko działało a masz przeintstalowany system, to tu może być pies pogrzebany.
BTW. Instalowałeś TEN SAM (patrz: ta sama płyta/ten obraz płyty) system?

Sprawdź też na innym koncie użytkownika systemu, czy będzie minimalizowało.

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano

Podaj przykłady "innych przypadków". Jeżeli to tylko gry, czyli aplikacje całookienkowe (z grubsza) to najpewniej błąd karty graficznej.

Jeżeli chodzi o LOL'a, to spróbuj go naprawić (poczytaj w necie jak, wystarczą 2-3 kliknięcia do naprawy).

Jak już, błąd karty graficznej może być związany z właśnie sterownikami, jak wcześniej pisałeś, oraz błąd systemu, ponieważ jeżeli

wcześniej wszystko działało a masz przeintstalowany system, to tu może być pies pogrzebany.

BTW. Instalowałeś TEN SAM (patrz: ta sama płyta/ten obraz płyty) system?

Sprawdź też na innym koncie użytkownika systemu, czy będzie minimalizowało.

Em.. Czytałem w necie i czytałem...  I nie mogłem znaleźć więc pytałem tutaj, ale znalazłem przypadek gdzie gość miał indeeentyczny problem jak ja.

Wyszło, że to wszystkie problemy sprawiał mi program z TP-link który odpowiadał za moje wi-fi.... 

Nadal nie jestem pewien dlaczego, ale wiem już chociaż, że to przez ten program.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...