Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatura procesora

xbox360x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wam, dzisiaj zaczynając grać w battlefield'a 4 zastanowiła mnie temperatura mojej kart graf.(gtx 560 ti) i troche się zaniepokoiłem gdy zobaczyłem że jest w granicach 80-90 stopni dla porównania grając w bf3 mam 80 i zawsze grałem w takiej niewiedzy. Teraz pytanie dla was czy taka temperatura jest niebezpieczna i co wy byście zrobili w takiej sytuacji?

PS: Temperaturę grafy sprawdzałem msi aterburn i po powrocie do domu sprawdzę jeszcze temperaturę procesora (amd phenom ii x4 965 be)

//nie umieszczamy gifow w sygnach

Opublikowano

Na pewno możesz cały komputer wyczyścić z kurzu, tylko dokładnie radiator na karcie i na procesorze. Możesz też napisać czy odbudowa to zwykły "piekarnik" czy może coś lepszego.

A temperatura 80-90* to już dość wysoka temperatura i dobrze by było coś zrobić by ją zmniejszyć.

Opublikowano

W którym miejscu się daje pastę na karte graficzną? na to wejście do płyty głównej?
I jaką paste polecacie?

Opublikowano

Nie.

Najpierw zdejmujesz (odkręcasz) chłodzenie karty, czyścisz ze starej pasty rdzeń i sam radiator, potem nakładasz nową pastę na rdzeń, nakładasz radiator i całość z powrotem skręcasz.

Ale jak ty nie wiesz gdzie w ogóle zmienia się pastę to albo zobacz sobie jakieś filmiki na you tube albo oddaj to komuś kto się zna i zrobi to dobrze.

Opublikowano

Spoko właśnie już oglądałem filmik w sumie to tak samo jak na procesorze więc problemu nie będzie, dzięki wam za pomoc zobaczymy jakie będą efekty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...