Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Riven

T4ki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż ostatnio zacząłem pogrywac troche riven , fajnie mi sie nia gra , ale zazwyczaj mam  problem jesli gram nia vs jax lub renekton  i otoz mam do Was pytanie . Jak nia grac wlasnie przeciwko tym 2 postaciom? Zazwyczaj jak mam na lini jaxa lub rene to dostaje  ;x Z góry dziekuje za odp

Opublikowano

To są w końcu największe kontry Riven. Na jaxa graj defensywnie gdy próbuje Cię zestunować po tym jak weźmie Q szybko bierz dasha E i w ten sposób unikniesz stuna. Ogólnie obie postacie mają bardzo duży life steal w late i ciężko je zabić, więc trzeba ich zabijać już w early (najlepiej z junglerem) aby zepsuć im start. Co do rene to nim ciężko ominąć jakiegokolwiek cs'a bo się nim naprawdę łatwo farmi, więc aby nie odstawać od niego najlepiej nie omijać żadnego crepa.

jp8p35.png
Opublikowano

W Early musisz defować, i nie dać się łatwo zdiveować... Jeżeli jax wbija na ciebie pod turreta, staraj się uniknąć jego E. Jeżeli już to straci to masz go w garści. 

Co do renektona to, to samo defuj i czekać aż się wbije i utopi double E i W. 

W Late nie powinieneś mieć żadnego problemu. 

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...