Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O Grze

hersen233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ultimate Naruto reprezentuje gatunek MMORPG i jest jedna z nielicznych aktualnie tego typu gier, dostepnych w oknie przegladarki. Za gre odpowiada studio IceGames i podobnie, jak inne gry przegladarkowe jest dostepna bezplatnie.

naruto_1.jpg

Jesli czytaliscie mange lub ogladaliscie serial animowany, fabula gry miesza ze soba rozne watki znane z Naruto. Zaczynamy od wybrania jednej z trzech szkol walki, jaka bedzie zwiazana z nasza postacia, majac przy tym mozliwosc wyboru plci postaci. Dostepne sa sciezki – Ninjustsu, Taijustsu i Sekretne Justu. Jak w innych grach RPG, rozwijamy podczas gry swoja postac i zwiekszamy jej potencjal za sprawa coraz poteżniejszego ekwipunku. Mozemy albo tluc sie z innymi graczami albo kontynuowac watek fabularny i skupiac sie na misjach. Mamy spora swobode, chociaz w swoich podstawach, Ultimate Naruto jest powtarzalna, zeby nie powiedziec grindziarska. Nie jestesmy przy tym skazani na gre solo, bo mozemy dolaczyc sie do druzyny lub stworzyc jedna z nich. W pewnym momencie, istnieje mozliwosc, zalatwienia sobie stworzenia, jakie bedzie podazalo za nami podczas naszych przygod. Chyba ostatnim razem korzystalem ze stworzenia grajac w NosTale, tak wiec musze docenic, że tworcom chcialo sie zaimplementowac takie rozwiazanie w grze przegladarkowej.

naruto_4.jpg

Swiat gry jest znaczny i sklada sie lokacji, w ramach, ktorych bedziemy wykonywac serie misji. Za kazda jestesmy oceniani w skali 1-5, a na koncu losujemy jedna kilku nagrod. Czesto bedziemy musieli farmowac poczatkowe misje, by postac byla gotowa zmierzyc sie z kolejnymi wyzwaniami, jakie niosa ze soba misje. Walka jest zautomatyzowana i mamy jeszcze mniejszy wplyw na rezultat walki, niz na przyklad w Legend Online. Akurat nie uwazam, by byl to najlepszy pomysl – zawsze lepiej, gdy mozemy wplywac na koncowy rezultat, bo inaczej jestesmy skazani na losowosc. W praktyce, wygrywa silniejszy, a nie na przyklad – sprytniejszy. Od czasu do czasu, nasza postac wykonuje atak specjalny, efektownie masakrujacy wrogow zabojcza seria. Jesli macie wlaczona muzyke, warto posluchac jej podczas walki, bo naprawde jest o wiele ciekawsza.

naruto_2.jpg

W Ultimate Naruto mamy do czynienia z grafika 2D, wykonana w stylu serialu animowanego. Tworcy wyraźnie chcieli oddac ducha serialu, dlatego postacie ruszaja sie niemal identycznie, jak w serialu. zeby nie bylo tak pieknie – wszystko wizualnie jest ok, ale juz nie tak plynne, jak bym sobie tego zyczyl, a wszystkiemu winne, pojawiajace sie w Naruto lagi. Musze jednak przyznac, ze gra jest zachecajaca kolorystycznie i bardzo efekciarska podczas pojedynkow. Calosc zamyka obszerny i skomplikowany interfejs, chociaz mozna sie do niego przyzwyczaic. W jego sklad wchodzi mapa, mail, opcje druzynowe, mnostwo przyciskow odpowiedzialnych za prezenty, nagrody i eventy czy przycisk wlaczajacy muzyke. Muzyka jest bardzo przyjemna dla ucha i zaskakujaco dobrze uzupelnia cala reszte.

naruto_3.jpg

1393403900-U401671.png

Zalety
Niezla grafika
Jeszcze lepsza muzyka
Pomysl

Wady
Rozczarowujaca walka
Lekkie lagi

Werdykt
Poczatkowo, Ultimate Naruto raczej nie wygladalo najlepiej. Im wiecej gralem, tym bardziej stawalem sie przekonany, ze gra jest o wiele lepsza niz wydaje sie na poczatku. Jak na przegladarke, niezla grafika, wpadajaca w ucho muzyka i oryginalnosc – pomimo, ze walka jest raczej rozczarowujaca. Warto dac grze szanse, szczegolnie, jesli cenicie sobie serial lub komiks Naruto. I jeszcze raz powtarzam, gra jest o wiele ciekawsza nizeli sie to moze wydawac na poczatku.

Do moderatora:

Podpiac oraz pare % zdjac mozna?

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Co najwazniejsze gra starczy na dlugie miesiace , gram aktywnie ponad pol roku i nieosiagnałem nawet połowy rzeczy :)

Dla mnie wada jest jedynie koszt VIPow , ale comiesieczny donat mi w niczym nieprzeszkadza:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ja wiem czy są wady ? Przecież to gra przeglądarkowa i wydaje mi się że nie ma lepszej w tej dziedzinie :D

2mx0bph.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...